Familia Ciurtin a vândut și transferat 12,5% din acţiunile Albalact, pentru suma de 1,8 milioane de euro
La doar o săptămână după ce presa economică centrală anunța că Lorena Beatrice Ciurtin, soţia omului de afaceri Raul Ciurtin, preşedintele şi directorul general al Albalact Alba-Iulia, a vândut un pachet de 1,5% din acţiunile companiei contra sumei de 1,24 mil. lei (271.000 de euro), luni, 6 august, potrivit unor raportări transmise bursei, președintele producătorului de lactate a transferat pachetul de acțiuni de 11% pe care-l deţinea în companie, către firma Crisware Holdings Limited, înregistrată în Cipru, pentru 7,1 mil. lei (1,53 mil. euro).
Potrivit ediției online a ziarului Cotidianul, tranzacţia cu firma cipriotă s-a realizat la un preţ de 0,1 lei/acţiune, cu 17% sub cotaţia de pe bursă, fiind posibil ca transferul să fie o simplă reaşezare de poziţii, în condițiile în care compania ar fi controlată de persoane din conducerea Albalact.
Crisware Holdings a fost înfiinţată în aprilie 2012. Tot în luna aprilie a acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pronunța o sentinţă definitivă şi irevocabilă într-un proces civil privind un contract de asociere datând din anul 1999 referitor la compania Albalact SA. Părţile în proces au fost Petru Ciurtin, acţionar important al companiei, şi Leontin Petre Gavril, acţionar minoritar.
ÎCCJ a stabilit la data de 4 aprilie 2012 că documentul încheiat între cei doi în urmă cu aproape 13 ani este valabil, menținând prima sentinţă pronunţată de Tribunalul Alba, la începutul anului 2011. Faptul că acest contract din anul 1999 este valabil şi în prezent nu are niciun fel de repercursiuni asupra acţionariatului companiei Albalact, pentru a se lămuri astfel de pretenții fiind nevoie de alte acţiuni în justiţie.
Potrivit ziarului Adevărul, Leontin Petre Gavril şi Petru Ciurtin s-au înţeles în prima parte a anul 1999 să participe împreună la cumpărarea firmelor Unirea Universal şi Albalact. În acest sens, cei doi au încheiat un contract de asociere în 12 mai 1999. Ulterior, fiecare dintre aceştia a devenit proprietarul uneia dintre cele două firme. Contractul a fost invocat de Leontin Petre Gavril în decembrie 2009 când a transmis o notificare Bursei de Valori prin care a solicitat anularea oricăror intenţii privind vânzarea Albalact de către familia Ciurtin. La vremea respectivă existau negocieri privind vânzarea societăţii unei companii multinaţionale din vestul Europei.
Petru Ciurtin împreună cu Raul Ciurtin şi Lorena Ciurtin controlau înainte de aceste tranzacții aproape 50% din acţiunile Albalact, în timp ce fondul de investiţii RC2 are o participaţie de 25,4%.
Valoarea de piaţă pe bursă a companiei se ridică la circa 18 mil. euro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Un bărbat din Alba, primul șofer care va renunța de bună voie la permisul auto la 88 de ani, după o viață la volan
Un bărbat din Alba, primul șofer care va renunța de bună voie la permisul auto la 88 de ani, după o viață la volan În afara situațiilor în care deținătorul permisului auto a comis infracțiuni rutiere grave sau a obținut prin mijloace ilegale carnetul de șofer, legislația în vigoare prevede că permisul auto mai poate […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de HALLOWEEN 2024. SMS-uri, felicitări, statusuri, mesaje amuzante, înfricoșătoare și mesaje în limba engleză de HALLOWEEN
-
Ştirea zileiacum 13 ore
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Sportacum o zi
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. România a intrat în era internetului în 1999