Rămâi conectat

Politică Administrație

Factorii de decizie ai Regiunii Centru se reunesc la Sfântu Gheorghe pentru prima dată în 2014

Ziarul Unirea

Publicat

în

intalnire CDR CentruReprezentanţii Regiunii Centru se întrunesc, miercuri 19 februarie 2014, la Sfântu Gheorghe pentru a decide asupra realocării de fonduri nerambursabile, planificarea activităților ADR Centru pentru anul 2014, bugetului de venituri și cheltuieli pentru perioada 2014-2016, precum și pentru dezbaterea activităților propuse pentru absorbția fondurilor europene în perioada 2014 – 2020.

Primul proiect de hotărâre propus pe agenda ședinței vizează aprobarea Raportului de activitate al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru pe anul 2013, urmat apoi de proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de lucru al ADR Centru pentru anul 2014. După supunerea la vot a acestor două proiecte, factorii decizionali ai Regiunii Centru vor discuta și vor decide asupra bugetului multianual de venituri şi cheltuieli al ADR Centru pentru anii 2014-2016. Viitoarele direcții de dezvoltare, precum și fondurile alocate la nivelul Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 și proiectele relevante la nivel local și regional pentru care este nevoie de finanțare nerambursabilă, sunt alte tematici ce vor fi abordate de către reprezentanții Regiunii. Tot în cadrul acestei ședințe vor fi supuse aprobării modificările organigramei și ale regulamentului de organizare și funcționare ale ADR Centru.

Unul dintre subiectele importante de pe ordinea de zi a ședinței este transferul a 240 de milioane euro de la Programele Operaționale de Transport și Mediu către Programul Operațional Regional și definirea domeniilor unde vor fi alocate aceste fonduri. De asemenea, factorii de decizie ai Regiunii Centru vor fi informați asupra stadiului proiectelor depuse sau aflate în evaluare prin Programul Operațional Regional, dar și pe domeniile gestionate de către ADR Centru prin programul dedicat Competitivității Economice, destinat finanțării firmelor din regiune. Noi, toți cei prezenți la această ședință, vom încerca să stabilim un cadru de referință care să ne susțină în pregătirea dezvoltării unitare a regiunii, să avem o abordare realistă ca direcții de dezvoltare regională pe viitor și, în același timp,să încercăm pe cât posibil să prevenim eventuale probleme în derularea proiectelor beneficiarilor“, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Ordinea de zi a ședinței mai supune deciziei celor prezenți proiectul de hotărâre privind aprobarea realocării fondurilor disponibile în cadrul Axei prioritare 4 a POR 2007-2013 la nivelul Regiunii Centru, precum și avizarea Acordului Specific, încheiat între Comisia Europeană și ADR Centru, aferent acțiunilor și bugetului pe anul 2014 pentru funcţionarea Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru. Alte subiecte ce vor fi atinse în cadrul ședinței sunt proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului de Acțiune pentru Bioenergie al Regiunii Centru, elaborat în cadrul proiectului PROMOBIO, precum și Documentul-Cadru pentru susținerea dezvoltării unei industrii regionale competitive de prelucrare a lemnului și de fabricare a mobilei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP Ministerul Apărării Naționale, Unitatea Militară 01829 București, urmărește să achiziționeze mobilier în sălile de clasă ale Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”. Licitația de peste 800.000 de lei a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea