Facebook va avertiza utilizatorii dacă citesc știri false. Articolele vor fi marcate ca ”îndoielnice” și va exista un link în care se explică de ce
Facebook plănuiește să facă mai ușoară posibilitatea de a raporta știri false sau de a adăuga avertizări atunci când distribuiți un articol din surse în care nu aveți 100% încredere, a anunțat compania pe blog.
Acum câteva săptămâni am anunțat câteva dintre lucrurile la care lucrăm pentru a aborda problema știrilor false și farselor. Astăzi ne-am dori să vă împărtășim câteva actualizări pe care am început să le lansăm:
Raportare mai ușoară
Vom testa mai multe moduri de a face mai ușoară raportarea unei farse sau unei știri false văzute pe Facebook. Veți putea face acest lucru printr-un click pe colțul din dreapta sus al unui post. Ne-am bazat foarte mult pe comunitatea noastră pentru ajutor cu privire la această problemă, iar acest lucru ne poate ajuta să detectăm mai repede știrile false.
Marcarea postărilor ca „îndoielnice”
Credem că furnizarea de mai mult context poate ajuta oamenii să decidă singuri în ce să aibă încredere și ce să distribuie. Lucrăm deja cu entități din afara Facebook pentru a implementa un sistem de Fact Checking(verificarea postărilor).
Dacă o știre se dovedește a fi falsă va fi marcată ca „îndoielnică” și va exista un link în care se explică de ce. De asemenea, nu va dispărea posibilitatea de a distribui aceste postări, dar va apărea o avertizare că știrea este „îndoielnică”.
Distribuirea informată
Căutăm constant să îmbunătățim News Feed-ul și astfel am ajuns la concluzia că dacă citirea unui articol nu îi face pe oameni să îl distribuie, acesta poate fi un semn că oamenii au fost înșelați. Vom testa încorporarea acestui tip de semnal în ierarhizarea știrilor în News Feed.
Întreruperea stimulentelor financiare pentru spammeri
Cele mai multe știri false au la bază motivația financiară, iar noi încercăm să reducem cât mai mult posibilitatea ca spammerii să profite. Este important pentru noi ca știrile pe care le găsiți pe Facebook să fie autentice și interesante”, au scris reprezentanții Facebook pe blog.
„Nu vrem să fim arbitrii adevărului, dar, în schimb, ne vom baza pe comunitate și pe părțile terțe de încredere”, a menționat Mark Zuckerberg.
Totuși, Facebook se va asigura că utilizatorii vor putea, în continuare, să posteze ceea ce doresc.
sursa: digi24.ro, hotnews
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
9 mai – ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a decedat un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru”
9 mai, ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a murit un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru” Ziua de 9 mai are dublă semnificație în cultura poporului nostru. Într-o zi de 9 mai, acum 123 de ani, se năștea Lucian Blaga, o personalitate impunătoare a […]
8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său
8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său Pe 8 mai, credincioșii îl celebrează pe Sfântul Apostol și Evanghelist loan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în […]
8 mai – Ziua mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat, în 1859, ziua de 8 mai drept Ziua mondială a Crucii Roșii. Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie s-a născut la inițiativa unui om de afaceri elvețian, Henry Dunant (1828-1910), în 1859, după una dintre […]