Rămâi conectat

Actualitate

Facebook, LOVITURĂ pentru serviciile secrete: Va codifica serviciile sale de mesagerie (messenger)

Unirea Ziarul

Publicat

în

Facebook, LOVITURĂ pentru serviciile secrete: Va codifica serviciile sale de mesagerie (messenger)

Mai mulți oficiali de rang înalt din SUA, Australia și Marea Britanie au criticat planurile Facebook de a codifica serviciile sale de mesagerie, motivând că această decizie ar putea avea consecințe din punct de vedere al securității.

Corespondentul BBC transmite că oficialii i-au solicitat directorului executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, să întrerupă planul privind criptarea serviciului de mesagerie.

Prin această inițiativă a companiei, doar emitentul și receptorul vor mai putea să citească mesajele, iar activiștii pentru dreptul la intimitate susțin că astfel sporesc șansele la securitate ale tuturor, însă chiar dacă agențiile de aplicare a legii ar înainta o solicitare legală Facebook de a furniza accesul la conținutul unui mesaj, compania nu ar mai putea să facă nimic.

Oficialii avertizează că acestă decizie ar afecta grav capacitatea firmelor tehnologice de a reacționa în cazuri legate de legalitatea conținutului mesajelor, cum ar fi exploatarea sexuală a minorilor și terorism, expunând astfel societatea și cetățenii la riscuri, potrivit România-actualități.ro.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii de urmaș 2024: Benefeciarii trebuie să prezinte adeverințele de studiu în termen de 10 zile calenderistice de la începerea anului școlar. Precizările Casei de Pensii Alba

Bera Larisa

Publicat

în

Pensii de urmaș 2024: Benefeciarii trebuie să prezinte adeverințele de studiu în termen de 10 zile calenderistice de la începerea anului școlar. Precizările Casei de Pensii Alba Începutul anului școlar 2024- 2025 se aproprie cu pași repezi. În acest context, Casa de Pensii Alba a venit cu precizări referitoare la pensiile de urmaș. Benefeciarii au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea