Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fabrica de Arme Cugir și-a reluat activitatea. Uzina Mecanică, în șomaj tehnic încă două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând de astăzi, cei peste 900 de salariați de la Fabrica de Arme Cugir s-au întorcs la muncă, după o pauză de aproape patru săptămâni, perioadă în care au fost plătiți în șomaj tehnic și în concediu legal.

Potrivit directorului general, ing. Grațian Duma, în această perioadă s-au luat măsuri de dezinfectare a tuturor spațiile de producție, birourilor și anexelor, astfel încât să se asigure un climat de securitate și siguranță pentru personalul angajat în ceea ce privește limitarea spre zero a efectelor pandemiei cu noul Coronavirus.

De asemenea, fiecare angajat a primit la revenirea în unitate, mască de protecție, s-au efectuat controale de temperatură la intrarea pe poarta unității , dar s-au luat și alte măsuri necesare limitării efectelor infestării personalului.

,,În condițiile în care personalul angajat respectă toate regulile de prevenție impuse, și nu intervin situații de excepție (forță majoră), Fabrica de Arme are asigurate toate condițiile pentru continuitatea producției și posibilitatea păstrării în activitate a personalului”, ne-a declarat directorul general.

În ceea ce privește Uzina Mecanică Cugir, unitatea va intra în șomaj tehnic pentru o perioadă de încă două săptămâni, adică până pe data de 18 mai. Potrivit directorului general Marin Morariu, salariații societăți nu încep activitatea din 4 mai, așa cum era prevăzut, urmare apariției în unele compartimente ale fabricii, a unor cazuri de îmbolnăviri cu COVID – 19 (situație deja cunoscută).

În acest context, conducerea fabricii a făcut și continuă să facă eforturi pentru eliminarea oricărui pericol care ar putea afecta sănătatea și securitatea angajaților.

,,Este prioritate pentru noi să acționăm responsabil pentru dezinfectarea secțiilor și compartimentelor de producție, a birourilor și anexelor astfel încât să se asigure condiții de siguranță maximă pentru sănătatea personalului angajat, evitându-se în acest fel apariția unor noi îmbolnăviri cu COVID – 19”, a precizat Marin Morariu.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea