Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Expoziție itinerantă ”Troițele și cimitirele cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului”, în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş, în parteneriat Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Institutul de Cercetări Socio-umane Sibiu, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Primăria Comunei Şugag, Şcoala Gimnazială Şugag, Şcoala Gimnazială Săsciori şi Şcoala Gimnazială Pianu de Sus  organizează, în perioada 29-31 octombrie 2018, expoziţia Troițele și cimitirele cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului, în cadrul proiectului cofinaţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), Între sacru şi profan.

Repertorierea și digitizarea troițelor și a cimitirelor cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului.

Expoziţia va fi itinerată în localităţile Săsciori, Şugag şi Pianu de Sus şi se adresează în special tinerilor, dorindu-se aducerea în atenţia acestora, dar şi a publicului larg, a unui patrimoniu cultural ignorat şi ameninţat de dispariţie: troițele și cimitirele cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului. În acelaşi scop, în colaborare cu şcolile partenere, se organizează şi conferinţa Un patrimoniu în pericol: Troițele și cimitirele cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului, susţinută de membrii echipei proiectului.

Luni, 29 octombrie 2018, la ora 13.00, a avut loc primul popas, la Şcoala Gimnazială Săsciori. Evenimentele vor continua după următorul program: marţi – 30 octombrie 2018, ora 12.00 – la Căminul Cultural Şugag şi miercuri – 31 octombrie 2018, ora 13.00 – la Şcoala Gimnazială Pianu de Sus şi sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi de protejarea şi valorificarea acestui patrimoniu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea