Rămâi conectat

Ştirea zilei

Exportul animalelor vii ar putea fi interzis în România. Proiectul de lege, depus în Parlament

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Exportul animalelor vii ar putea fi interzis în România. Proiectul de lege, depus în Parlament

Un proiect de lege a fost depus în Parlament, de către senatorul Florin Cîțu, alături de alți parlamentari PNL, prin care România ar interzice exportul animalelor vii.

Inițial, măsura se va aplica pentru animalele cu vârstă mai mică de 3 luni, începând cu 1 ianuarie 2024, și total, începând cu luna mai a anului 2025.

Ce prevede proiectul de lege:

”(2) Transportul animalelor vii, pe cale navală, aeriană şi rutieră, în state terţe Uniunii Europene se realizează după cum urmează:

1. Se interzice exportul pe cale navală, aeriană şi rutieră către ţările terţe a animalelor destinate îngrăşării sau sacrificării, cu vârsta mai mică de 3 luni, începând cu data de 01.03.2024.

2. Se suspendă exportul animalelor vii destinate îngrăşării sau sacrificării în intervalul (15.05.2024-15.09.2024).

3. Se interzice exportul animalelor vii destinate îngrăşării sau sacrificării către destinaţii aflate la distanţe care presupun o durată de transport mai lungă de o zi începând cu data de 01.01.2025. Interdicţia se aplică şi ţărilor terţe aflate la distanţe mai scurtă de o zi dacă nu respectă legislaţia UE în privinţa transportului şi sacrificării.

4. Se interzice exportul de animale vii destinate reproducţiei, dar nu şi a materialului genetic pentru reproducţie, începând cu data de 15.05.2025”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

15-18 august 2024: Festivalul Roman Apulum – ”Povestea unui ludus”, în Cetatea Alba Carolina. Gladiatorii, în prim plan la cea de-a XI-a ediție

Ziarul Unirea

Publicat

în

15-18 august 2024: Festivalul Roman Apulum – ”Povestea unui ludus”, în Cetatea Alba Carolina. Gladiatorii, în prim plan la cea de-a XI-a ediție În perioada 15-18 august 2024, Cetatea Alba Carolina va fi gazda celei de-a XI-a ediție a Festivalului Roman Apulum, iar gladiatorii vor fi personajele principale în acest an. Tema ediției din 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea