Explicaţiile ministrului Educaţiei pentru deciziile privind clasa pregătitoare
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a ţinut să răspundă la acuzaţiile aduse de fostul ministru Daniel Funeriu, care a declarat în urmă cu câteva zile că mutarea clasei pregătitoare la gradinita este imposibilă fizic, iar consultarea părinţilor pe aceasta tema este o simplă pierdere de vreme menită să asigure o ieşire acceptabilă premierului.
Actualul ministru a explicat că decizia de la lăsa părinţii să decidă unde anume vor urma micuţii clasa pregătitoare a fost luată pentru a se evita greşelile din trecut, când nu s-a ţinut cont de posibilităţile logistice pe care le au unităţile de învăţământ şi de punctul de vedere al părinţilor.
„Ţine de domeniul decenţei ca aceia care au creat haos în sistemul de învăţământ românesc să se abţină de la a da indicaţii. Metoda pumnului în gură folosită de guvernarea PDL pentru a lua decizii cu impact asupra viitorului copiilor noştri a fost înlocuită cu cea a dialogului şi a consultării. Legitimitatea deciziilor care au la bază acest mecanism asigură stabilitate sistemului de învăţământ şi permite ieşirea din cercul vicios al schimbărilor lipsite de orice viziune şi de abordare strategică”, a declarat Remus Pricopie, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.
Clasa pregătitoare rămâne în învăţământul obligatoriu de la şase ani şi poate fi organizată în şcoală sau în grădiniţă, decizia privind locul unde vor învăţa copiii fiind luată în funcţie de spaţii, după consultarea părinţilor. Aceştia îşi pot exprima opţiunea până la finele lunii martie, urmând ca în luna aprilie să aibă loc înscrierile pentru clasa pregătitoare.
„Directorul şcolii prezintă părintelui oferta pentru clasa pregătitoare în funcţie de spaţiile disponibile, respectiv în şcoală sau în grădiniţă”, a mai declarat Remus Pricopie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 7 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 11 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi