Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

EXCLUSIV !!!. Scene incredibile chiar la sediul Poliţiei Câmpeni: un poliţist cu pistolul în mână a fost bătut măr de un scandalagiu!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

URS Construct

Un poliţist înarmat din Câmpeni a fost bătut măr, în noaptea de 29-30 ianuarie 2012 chiar în curtea sediului Poliţiei unde acesta lucrează. La incident a fost martor şi un fidel cititor al ziarului Unirea care locuieşte în apropierea instituţiei şi care ne-a relatat uimit evenimentul la care a asistat.
“Din păcate nu am fotografii sau o filmare video pentru că cele ce voi relata s-au întâmplat prea repede şi nu am fost pregătit. În noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2012, locuind în vecinătatea Poliţiei Câmpeni,  am auzit focuri de armă, am ieşit la geamul locuinţei şi am văzut un cetăţean care  lovea  un poliţist în curtea sediului poliţiei. Scăpând din mâna agresorului, poliţistul a fugit în stradă, dar agresorul l-a urmat lovindu-l în continuare”, a declarat martorul. Povestea năucitoare a poliţistului din Câmpeni nu se opreşte aici. El a fost salvat de un jandarm, care era de serviciu la sediul Parchetului Judecătoriei Câmpeni. “De la zgomotul ce s-a produs s-a sesizat şi jandarmul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni care se află chiar peste drum de Poliţie. Acesta a sărit în ajutorul poliţistului şi împreună au imobilizat agresorul”, a mai spus bărbatul care a urmărit scandalul de pe geamul locuinţei sale. După gălăgia din acea noapte, peste incident s-a aşezat o linişte instituţională.
Potrivit IPJ Alba “evenimentul din noaptea de 29-30 ianuarie 2012 a făcut obiectul cercetărilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, F.N.C., fiind învinuit de comiterea infracţiunii de ultraj.”
Cel care l-a agresat pe poliţistul Dumitru N. se numeşte Nicolae Cristian Floca şi este cunoscut drept un scandalagiu în comunitate.
Acum el este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni s-a autosesizat în această cauză, iar procurorii “au dispus la data de 6 martie punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a lui N.C. Floca în Dosarul penal 490/203/2012 care a fost înaintat Judecătoriei Câmpeni la 13 martie.” Spre deosebire de infracţiunea de lovire sau alte violenţe, în cazul infracţiunii de ultraj punerea în mişcare a acţiunii penale se face din oficiu, fără să fie necesară plângerea prealabilă a victimei. Se pare că agresorul poliţistului nu a fost reţinut sau arestat după ce a fost identificat, considerându-se probabil că acesta nu prezintă pericol public. Din anul 2010 Codul Penal prevede ca lovirea sau orice acte de violenţă asupra poliţiştilor să se pedepsească cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, eliminându-se alternativa, adică pedeapsa cu amenda. Astfel că în cazul în care Nicolae Cristian Floca va fi găsit vinovat acesta va înfunda puşcăria.
Martorul incidentului ne-a mărturisit că a apelat la ziarul Unirea întrucât nu s-a mai auzit nimic despre incident şi s-a gândit că  agresorul ar putea scăpa nepedepsit. Ar mai fi aflat şi că Floca ar fi angajatul unui consilier local şi că acesta ar fi intervenit unde trebuie pentru a “înmormânta” cele întâmplate.
Voi încheia acest articol cu vorbele cititorului nostru din Câmpeni care a avut spiritul civic de a ne sesiza cu privire la experienţa sa, considerând potrivit propriilor spuse că numai cu ajutorul presei se mai poate îndrepta ceva. “Mă întreb cine ne mai apără şi pe noi cetăţenii plătitori de taxe şi impozite dacă şi poliţiştii sunt bătuţi în curtea lor.  Sper că, cu ajutorul dumneavoastră vom putea scoate la iveală  faptele de corupţie care au stat la baza celor întâmplate.”

Bogdan PRESECAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea