Rămâi conectat

Actualitate

EVENIMENT ASTRAL RAR: În noaptea de joi spre vineri, toate planetele sistemului solar vor fi vizibile cu ochiul liber sau cu binoclul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

EVENIMENT ASTRAL RAR: În noaptea de joi spre vineri, toate planetele sistemului solar vor fi vizibile cu ochiul liber sau cu binoclul

Toate planetele sistemului solar sunt vizibile joi pe cerul nopții. Oamenii le pot observa cu ochiul liber sau cu binoclul, potrivit BBC și Mediafax.

 

Joi, oamenii pot vedea toate planetele din sistemul solar pe cerul nopții. Cinci dintre ele ar trebui să fie vizibile cu ochiul liber, în timp ce două planete mai îndepărtate, Uranus și Neptun, vor putea fi observate cu ajutorul unui binoclu.

În anumite zone ale lumii vor fi observate cu dificultate planetele Mercur și Venus din cauza poziției lor joase pe cer.

Cel mai bun moment pentru a vedea planetele este imediat după apusul soarelui. Cei care se află mai la sud, inclusiv în sudul Europei sau mai aproape de ecuator, au mai multe șanse să poată vedea toate planetele apărând într-o linie verticală pe cer.

Spre deosebire de stele, planetele nu sclipesc. Saturn și Jupiter vor fi cele mai strălucitoare, iar Marte va avea o culoare roșu somon.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Furtunile devastatoare din Europa lovesc România: Vremea se schimbă radical

Bera Larisa

Publicat

în

Furtunile devastatoare din Europa lovesc România: Vremea se schimbă radical Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o schimbare radicală a vremii în România. Furtunile care au măturat Europa ajung și în România, iar până spre finalul acestei săptămâni vom avea parte de vijelii, descărcări electrice și grindină. Furtunile se anunță deosebit de puternice, mai ales […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea