Evaluarea Națională 2023 pentru clasa a VI-a a fost amânată DIN NOU. Când vor susține elevii examenele
Evaluarea Națională 2023 pentru clasa a VI-a a fost amânată DIN NOU. Când vor susține elevii examenele
Ministerul Educației anunță că a fost amânată Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a pentru zilele de 12 și 13 iunie, potrivit unui anunț de presă. Este a doua oară când calendarul Evaluării Naționale pentru clasa a VI-a este amânat. Inițial examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate pentru 30 și 31 mai din cauza declanșării grevei naționale pe 22 mai. Anunțul ministerului Educației privind amânarea Evaluării Naționale vine după ce sindicatul din Învăţământul Preuniversitar “Prof.Ion Neacşu” Buzău, a precizat luni, că profesorii afiliați nu participă la Evaluare pentru că se deplasează la București pentru marșul de la Guvern spre Cotroceni.
Citește și: Modele de SUBIECTE EVALUARE Națională 2023 la clasa a VI-a: Teste și subiecte din anii precedenți
“A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023.
Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică și științe ale naturii“, potrivit ministerului Educației.
Anunțul Ministerului vine după ce Sindicatul Învăţământul Preuniversitar (SIP) “Prof.Ion Neacşu” Buzău a anunţat luni că profesorii afiliaţi nu se vor afla la catedre cu ocazia Evaluării Naţionale de la clasa a VI-a reprogramată în perioada 30 şi 31 mai din cauza grevei generale care.
“Suntem în grevă, sigur mâine ne vom deplasa la Bucureşti. Faţă de săptămâna trecută, de la debutul grevei generale, nu sunt schimbări semnificative în ceea ce priveşte numărul de sindicalişti care participă la protest. A apărut o modificare legislativă care, spre deosebire de prevederile precedente, întrerupe vechimea în Învăţământ în condiţiile în care intri în grevă. Vor fi probabil cei care au susţinut grade didactice şi ar fi obligaţi prin asta să amâne cu un an de zile, între cei care vor ceda. Deocamdată, oamenii sigur sunt speriaţi, dar greva continuă”, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Învăţământul Preuniversitar (SIP) “Prof.Ion Neacşu” Buzău, Ion Dobre.
Amintim, peste 15.000 de profesori au protestat joi, în fața Palatului Victoria, pentru majorarea salariilor. Mitingul de amploare face parte din prima grevă generală a profesorilor din România ultimilor 18 ani. Creșterile salariale ale profesorilor cerute de aceștia nu sunt prevăzute în oferta Guvernului, ci doar carduri de sprijin, potrivit unui document al sindicatelor trimis în teritoriu.
De precizat, Evaluarea Națională pentru clasele a II-a și a IV-a au avut loc pentru că erau programate înainte de greva generală din 22 mai.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
ADMITERE COLEGII MILITARE 2025: Înscrieri până în 21 martie. Câte LOCURI sunt disponibile la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia
ADMITERE COLEGII MILITARE 2025: Înscrieri până în 21 martie. Câte LOCURI sunt disponibile la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar, iar pentru anul școlar 2025 – 2026 sunt scoase la concurs 𝟖𝟏𝟔 locuri în cele cinci colegii naționale militare din țară. Înscrierile se fac până în 21 […]