Rămâi conectat

Ştirea zilei

Evaluarea Națională 2023 pentru clasa a VI-a a fost amânată DIN NOU. Când vor susține elevii examenele

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Evaluarea Națională 2023 pentru clasa a VI-a a fost amânată DIN NOU. Când vor susține elevii examenele

Ministerul Educației anunță că a fost amânată Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a pentru zilele de 12 și 13 iunie, potrivit unui anunț de presă. Este a doua oară când calendarul Evaluării Naționale pentru clasa a VI-a este amânat. Inițial examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate pentru 30 și 31 mai din cauza declanșării grevei naționale pe 22 mai. Anunțul ministerului Educației privind amânarea Evaluării Naționale vine după ce sindicatul din Învăţământul Preuniversitar “Prof.Ion Neacşu” Buzău, a precizat luni, că profesorii afiliați nu participă la Evaluare pentru că se deplasează la București pentru marșul de la Guvern spre Cotroceni.

Citește și: Modele de SUBIECTE EVALUARE Națională 2023 la clasa a VI-a: Teste și subiecte din anii precedenți


“A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu BACALAUREATUL și EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023: Până când trebuie încheiate mediile elevilor din ultimul an. CALENDARUL probelor

Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică și științe ale naturii“, potrivit ministerului Educației.

Anunțul Ministerului vine după ce Sindicatul Învăţământul Preuniversitar (SIP) “Prof.Ion Neacşu” Buzău a anunţat luni că profesorii afiliaţi nu se vor afla la catedre cu ocazia Evaluării Naţionale de la clasa a VI-a reprogramată în perioada 30 şi 31 mai din cauza grevei generale care.

“Suntem în grevă, sigur mâine ne vom deplasa la Bucureşti. Faţă de săptămâna trecută, de la debutul grevei generale, nu sunt schimbări semnificative în ceea ce priveşte numărul de sindicalişti care participă la protest. A apărut o modificare legislativă care, spre deosebire de prevederile precedente, întrerupe vechimea în Învăţământ în condiţiile în care intri în grevă. Vor fi probabil cei care au susţinut grade didactice şi ar fi obligaţi prin asta să amâne cu un an de zile, între cei care vor ceda. Deocamdată, oamenii sigur sunt speriaţi, dar greva continuă”, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Învăţământul Preuniversitar (SIP) “Prof.Ion Neacşu” Buzău, Ion Dobre.

CITEȘTE ȘI: PERICOL pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul 2023: Greva profesorilor din România ar putea să le BLOCHEZE

Amintim, peste 15.000 de profesori au protestat joi, în fața Palatului Victoria, pentru majorarea salariilor. Mitingul de amploare face parte din prima grevă generală a profesorilor din România ultimilor 18 ani. Creșterile salariale ale profesorilor cerute de aceștia nu sunt prevăzute în oferta Guvernului, ci doar carduri de sprijin, potrivit unui document al sindicatelor trimis în teritoriu.

De precizat, Evaluarea Națională pentru clasele a II-a și a IV-a au avut loc pentru că erau programate înainte de greva generală din 22 mai.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Salariile tuturor bugetarilor, MAJORATE de la 1 ianuarie 2024 și noi măsuri de austeritate propuse de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salariile tuturor bugetarilor, MAJORATE de la 1 ianuarie 2024 și noi măsuri de austeritate propuse de Guvern Guvernul vine cu noi măsuri de austeritate, pentru a reduce deficitul bugetar, arată un draft de proiect de ordonanță de urgență. Proiectul va fi discutat în prima ședință de Guvern după întoarcerea premierului Marcel Ciolacu din Statele Unite. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare