Rămâi conectat

Actualitate

Evaluarea Naţională 2014: Încep emoţiile pentru clasa a VIII-a. Simulările încep din 18 februarie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Simulările Evaluării Naţionale 2014 încep în 18 februarie cu proba scrisă la limba şi literatura română, iar în 19 va avea loc matematica. Limba maternă va fi susţinută în 20 februarie şi elevii îşi vor afla rezultatele în 7 martie.

În ceea ce priveşte limba română, elevii de clasa a VIII-a nu vor fi însa testaţi cu privire la alegorie, vor fi exceptate de asemenea complementul direct si propoziţia subordonata completivă directa, precum şi alte conţinuturi care încă nu le-au fost predate elevilor. Şi la matematica vor fi capitole care nu vor intra în materia simulată, printre care operaţii cu rapoarte şi funcţii.

Elevii de clasa a VIII-a care vor da la vară examenul de Evaluare Naţională 2014 pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte la română şi la matematică, precum şi soluţiile propuse de experţii ministerului. Noutatea de anul acesta este că notele de la acest examen naţional vor reprezenta 75% din media de admitere la liceul dorit, faţă de 50%, în 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea