Eurostat: România are cel mai mare deficit din UE în trimestrul al II-lea, 4,1% din PIB
România a încheiat trimestrul al II-lea din acest an cu cel mai mare deficit din Uniunea Europeană: 4,1% din produsul intern brut.
Potrivit Eurostat, Marea Britanie ne urmează cu 3,4%. Dacă acest an va fi încheiat cu un deficit mai mare de 3%, România riscă să fie sancţionată. Comisia Europeană şi miniştrii de Finanţe din Uniune vor stabili ţinte şi termene limită pentru corectarea dezechilibrelor.
În ultimi doi ani luați în calcul de analiza Eurostat, România n-a mai avut niciodată un asemena deficit bugetar. În trimestrul doi din 2015, valorea a fost de -1,1 din PIB, iar în perioada similară din 2016 valoarea a fost de -3,7% din PIB.
Experții europeni au revizuit în creștere și deficitul bugetar pentru primul trimestru, de la 3,2 la 3,6%. În martie, FMI estima că țara noastră va avea, la finele anului, un deficit bugetar de 3,7%.
În programul de guvernare, executivul condus de Mihai Tudose și-a asumat sarcina de a respecta criteriile din Tratatul de la Maastricht, și anume un deficit bugetar mai mic de 3% din PIB, și o datorie publică mai mică de 60% din PIB.
Guvernul României s-a angajat că măsurile economice pe care le-a luat nu vor afecta ţinta de deficit în acest an.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 7 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 12 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor