ETICHETĂ și BUNE MANIERE, la sala de fitness. Câteva reguli de bună purtare
Foarte multă lume, femei și bărbați, tineri sau mai puțin tineri, frecventează sălile de fitness. Fiind un loc public, și aici trebuie respectate anumite reguli de conduită pentru a nu deranja pe cei din jur și a petrece câteva ore plăcute.
Echiparea pentru antrenament se va face întotdeauna la vestiar, nu în văzul celorlalte persoane, chiar dacă vestiarele sunt ocupate și vă grăbiți. E total nepoliticos să vă schimbați în costumul de antrenament în sala în care se fac exerciții.
Dacă sunteți hotărâți să exersați la un anumit aparat, nu-l monopolizați. Sunt și alții care probabil vor să-l folosească.
În general, persoanele care frecventează aceeași sală de fitness se cunosc între ele și pot avea discuții politicoase, de bun venit, cu condiția să nu vorbească tare și să nu distragă atenția celorlalți și să nu deranjeze. Dacă la sală vine o persoană pe care nu o cunoașteți, nu încercați să-i aflați toată istoria vieții la prima întâlnire. E politicos să vă prezentați, să o salutați, dar nu e politicos să puneți întrebări de genul ”câte kilograme vrei să slăbești?” sau să faceți remarci legate de aspectul fizic.
Ideal este ca în timpul antrenamentului să nu folosiți telefonul mobil. Poate fi lăsat în geantă până terminați antrenamentul. De fapt ați venit la sală pentru sport, nu pentru conversație sau pentru consultarea e-mailului.
În cazul în care un aparat pe care doriți să-l folosiți este ocupat, veți exersa la altul până se eliberează. Nu vă veți așeza ”la coadă”, așteptând ca altă persoană să termine exercițiile. Dacă ocupați un aparat, folosiți-l pentru antrenament, nu pe post de scaun pe care vă odihniți. Dacă ați transpirat în timp ce ați exersat la un aparat, politicos este să-l ștergeți când ați încheiat antrenamentul. În săli sunt sprayuri pentru curățare sau șervețele dezinfectante.
Când folosiți accesorii pentru antrenament, aveți grijă să le duceți înapoi la locul de unde le-ați luat, nu le lăsați împrăștiate la întâmplare prin sală.
Igiena este foarte importantă! Folosiți dușul înainte și după antrenament, folosiți deodorantul și încercați să nu zăboviți la duș mai mult decât e necesar. Pentru doamne este indicată evitarea fardurilor, pentru că în timpul antrenamentului vor transpira și un rimel scurs sau un contur al ochilor cu dermatograful întins e dizgrațios.
Punctualitatea este la fel de importantă, în cazul în care există un program stabilit pe ore pentru antrenament. Cel mai bine este să ajungeți la sală mai devreme de ora stabilită pentru începerea antrenamentului.
Pentru orice problemă este indicat să vă adresați instructorului, nu colegilor de antrenament. În cazul unor accidentări, tot instructorul trebuie anunțat. (C.M.)
sursa: Agenția Națională de Presă Agerpres, foto – arhiva
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
17 mai: Ziua mondială a hipertensiunii arteriale. Principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare
17 mai: Ziua mondială a hipertensiunii arteriale. Principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare Anual, la data de 17 mai, este celebrată Ziua mondială a hipertensiunii arteriale, pentru a încuraja cetăţenii din întreaga lume să prevină şi să controleze tensiunea arterială crescută ce constituie principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare. Această zi […]
16 mai: Ziua Internațională a Luminii La 19 septembrie 2016, Comitetul executiv al UNESCO a adoptat o rezoluţie pentru susţinerea Zilei internaţionale a luminii, în sesiunea cu numărul 200, care a avut loc la sediul UNESCO din Paris, potrivit www.lightday.org. Rezoluţia a fost înaintată Comitetului de către statele Ghana, Mexic, Noua Zeelandă şi Federaţia Rusă, […]
16 mai – Cuviosul Teodor cel Sfințit, un mare sfânt al cărui nume îl poartă foarte mulţi români
16 mai – Cuviosul Teodor cel Sfințit, un mare sfânt al cărui nume îl poartă foarte mulţi români Cuviosul Teodor cel Sfințit este pomenit în calendarul creștin ortodox la 16 mai, un mare sfânt al cărui nume îl poartă foarte mulţi români. A fost ucenic al Sfântului Pahomie cel Mare și stareț al mănăstirii din Tabenesi. […]