„Eminescu şi copiii”, concurs de recitare la Grădiniţa nr. 12
Grădiniţa nr. 12 Alba Iulia – prin implicarea colectivului condus de directoarea Veronica Suciu – a găzduit o nouă ediţie a concursului de recitare pentru preşcolari intitulat „Eminescu şi copiii”, organizat împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Grădiniţa nr. 16 Alba Iulia (director Maria Ladea).
În deschidere, ed. Erszike Costea, de la Grădiniţa nr. 16, a prezentat o scurtă biografie a poetului naţional, expusă în PowerPoint. Juriul, compus din inspectorul şcolar Eugenia Ignat (IŞJ Alba), prof. Emanuela Bandici (Şcoala „Mihai Eminescu”), prof. Elena Sas (Colegiul Economic „D.P. Marţian”) şi bibl. Steliana Armian (Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba), a urmărit calitatea dicţiei şi expresivitatea recitării.
La secţiunea recitare au concurat 22 de copii din Alba Iulia şi Bărăbanţ, care au interpretat versuri din lirica eminesciană, cele mai îndrăgite creaţii fiind poeziile „Ce te legeni”, „La Steaua”, Scrisoarea III, „Sara pe deal”, dr nu au lipsit nici „Fiind băiet păduri cutreieram” sau „Criticilor mei”.
La final, clasamentul la recitare a fost următorul: premiul I – Maria Bufnea, cu poezia „Crăiasa din poveşti” (Grădiniţa nr. 12, educatoare Vergina Şuteu, Petronela Rodean), premiul II – Sebastian Jude, cu poezia „După ce atâta vreme” (Grădiniţa nr. 16, ed. Erszike Costea), premiul III – Andrees Râtea, cu poezia „Revedere” (Grădiniţa nr. 16, ed. Rodica Adam), Delia Avram, cu poezia „Rugăciune” (Grădiniţa nr. 11, ed. Mariana Rotariu), Diana Diacu, cu poezia „Somnoroase păsărele” (Grădiniţa „Dumbrava minunată”, ed. Amalia Nica şi Floare Oţoiu), Diana Todoran, cu poezia „Rugăciune” (Grădiniţa nr. 13, ed. Constanţa Todea, Anca Goţa). De asemenea, a avut loc o expoziţie cu lucrările tematice realizate la secţiunea arte plastice. Copiii au primit diplome şi premii constând rechizite şi o broşură cu o poveste despre Eminescu, fiind recompensaţi cu suc, dulciuri şi fructe.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii