Eleva Simion Denisa Elena, de la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud – locul II la secțiunea pictură a concursului naţional „Mesajul meu Antidrog”, ediţia a XIII-a
În data de 6 februarie 2017, în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba, a avut loc conferinţa de presă pentru lansarea ediţiei a XIV-a a Concursului Naţional „Mesajului meu Antidrog” faza judeţeană având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”, precum şi evaluarea ediţiei a XIII-a a concursului organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba.
Potrivit coordonatorului CPECA Alba, Claudiu Dușa, Simion Denisa Elena de la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud este câștigătoarea locului II – secțiunea pictură, la ediţia a XIII-a a concursului, faza naţională.
Ediţia a XIV–a a concursului se desfăşoară în intervalul februarie – mai 2017, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din judeţul Alba. „Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.
Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.
Secţiunile ediţiei a XIV-a sunt: eseu literar (în limba română, maghiară şi rromani), film de scurt metraj, spot antidrog, arte vizuale (pictură, grafică, fotografie) şi sport. Secţiunile au un caracter cultural-artistic sau sportiv şi presupun dezvoltarea de creaţii şi abilităţi personale, prin intermediul cărora să se promoveze un mesaj antidrog. Totodată, este vizată şi implicarea în mai mare măsură a copiilor şi a tinerilor în activităţi preventive ca alternativă de viaţă sănătoasă la consumul de droguri.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea
Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea Profesorii pensionabili pot cere să rămână titulari chiar până la vârsta de 70 de ani! Potrivit calendarului mișcării personalului didactic, anexă a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2025-2026 aprobată prin Ordinul […]