Eficientizarea energetică a Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia. Proiectul, pe masa consilierilor locali
Eficientizarea energetică a Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia. Proiectul, pe masa consilierilor locali
Între proiectele de pe ordinea de zi, din cadrul ședinței Consiliului Local Alba Iulia, din data de 29 iunie, se află și proiectul pentru aprobarea documentației tehnico-economice – faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Eficiență energetică și confort sporit în cadrul Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia”.
Amplasamentul pe care se va amplasa pompa de căldură sol – apă face parte din parcela pe care este amplasat Căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia.
Rezultatele studiului de prefezabilitate şi concluzii rezultate în urma auditului energetic:
Proiectul propune eficientizarea energetică a clădirii principale şi creşterea confortului interior prin montarea de pompe geotermale, înlocuirea sistemului de distribuţie a agentului termic şi monitorizarea performanţelor obţinute printr-un sistem inteligent de tip Building Energy Management System (BEMS).
Se urmăreşte reducerea consumului de energie convenţională şi a emisiilor aferente prin utilizarea pompelor de căldură sol-apă ca surse termice pentru încălzirea spaţiului interior.
De asemenea soluţia va creşte confortul în interiorul clădirii, pompele geotermale propuse fiind cu ciclu reversibil, va fi posibilă climatizarea pentru perioada caldă a anului. în plus sistemul de distribuţie nou propus va uniformiza temperatura ambientală pe durata sezonului rece cu ajutorul reglajelor locale intercalate în sistem.
Rezultate estimate prin auditul energetic şi indicatori de proiect:
Indicatori de rezultat final:
• Reducere preconizată anuală a emisiilor de C02 (în tone C02 echivalent/an): 175,3
• Energie produsă din surse geotermale (în MWh/an): 1174,5
• Reducere preconizată a costurilor (în euro/an): 29945
Indicatori de rezultat direct:
• Numărul de instalaţii noi sau retehnologizate pentru producţia de energie geotermală: 1 (incluzând 3 pompe de căldură)
• Capacitatea instalată de producţie a energiei termale (în MW): 0.36
• Numărul angajaţilor instruiţi prin proiect: 2.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970
Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970 Transpunerea Directivei (UE) 2023/970, care reglementează transparența salarială și egalitatea de remunerare între femei și bărbați, aduce schimbări semnificative pentru angajatorii și angajații din România. Potrivit calendarului publicat de Guvern, proiectul de lege […]