Rămâi conectat

Ştirea zilei

Eficientizarea energetică a Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Eficientizarea energetică a Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Între proiectele de pe ordinea de zi, din cadrul ședinței Consiliului Local Alba Iulia, din data de 29 iunie, se află și proiectul pentru aprobarea documentației tehnico-economice – faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Eficiență energetică și confort sporit în cadrul Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia”.

Amplasamentul pe care se va amplasa pompa de căldură sol – apă face parte din parcela pe care este amplasat Căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia.

Rezultatele studiului de prefezabilitate şi concluzii rezultate în urma auditului energetic:

Proiectul propune eficientizarea energetică a clădirii principale şi creşterea confortului interior prin montarea de pompe geotermale, înlocuirea sistemului de distribuţie a agentului termic şi monitorizarea performanţelor obţinute printr-un sistem inteligent de tip Building Energy Management System (BEMS).

Se urmăreşte reducerea consumului de energie convenţională şi a emisiilor aferente prin utilizarea pompelor de căldură sol-apă ca surse termice pentru încălzirea spaţiului interior.

De asemenea soluţia va creşte confortul în interiorul clădirii, pompele geotermale propuse fiind cu ciclu reversibil, va fi posibilă climatizarea pentru perioada caldă a anului. în plus sistemul de distribuţie nou propus va uniformiza temperatura ambientală pe durata sezonului rece cu ajutorul reglajelor locale intercalate în sistem.

Rezultate estimate prin auditul energetic şi indicatori de proiect:

Indicatori de rezultat final:

• Reducere preconizată anuală a emisiilor de C02 (în tone C02 echivalent/an): 175,3

• Energie produsă din surse geotermale (în MWh/an): 1174,5

• Reducere preconizată a costurilor (în euro/an): 29945

Indicatori de rezultat direct:

• Numărul de instalaţii noi sau retehnologizate pentru producţia de energie geotermală: 1 (incluzând 3 pompe de căldură)

• Capacitatea instalată de producţie a energiei termale (în MW): 0.36

• Numărul angajaţilor instruiţi prin proiect: 2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea