Ediția 2018 a programului Start-Up Nation va începe în toamnă
Ediția 2018 a programului Start-Up Nation 2018 va fi demarată în această toamnă, după ce majoritatea beneficiarilor din ediţia de anul trecut îşi vor fi primit banii, astfel încât procesul administrativ să nu fie îngreunat, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Ştefan Oprea, într-o conferinţă de presă.
El nu a putut spune cu exactitate în care din lunile de toamnă preconizează demararea programului.
”Astăzi, sunt peste 6.500 de beneficiari care au acces la finanţare, cei care au aplicat prin băncile partenere şi care au acces la finanţare în mod direct. Vreau să transmit câştigătorilor din Start-Up Nation 2017 mesajul foarte clar că banii îi aşteaptă în conturile agenţiile regionale şi ale băncilor şi îi rugăm să vină cât mai repede, astfel încât visul lor să devină realitate. Start-Up Nation are scopul de a redeştepta spiritul antreprenorial în România”, a spus Oprea.
El a arătat că din martie nu a mai existat coadă de aşteptare şi, lucru foarte important, angajaţii ministerului au avut de învăţat din experienţa ediţiei de anul trecut, iar procedurile au fost îmbunătăţite.
Întrebat de ce unii beneficiari îşi vând proiectele pe OLX, ministrul a precizat că este dreptul lor, însă nu a fost încheiată niciun fel de tranzacţie de acest gen.
”Faptul că vezi o oportunitate de afaceri este până la urmă o dovadă că spiritul antreprenorial în România este viu, iar faptul că nu sunt astăzi tranzacţii arată că programul este bine structurat. Dreptul la proprietate este în Constituţie şi nu trebuie să-l uităm niciodată”, a mai spus el.
Oprea a arătat că a purtat discuţii pe această temă cu reprezentanţii Consiliului pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii, cărora le-a arătat că a interzice beneficiarilor să cesioneze părţile sociale la proiectele câştigătoare intră în contradicţie cu legea ‘Business Angel’, care are tocmai scopul de a atrage noi acţionari cu puteri financiare sporite.
”Mai există şi un exemplu pe care n-aş fi vrut să-l dau, acela al unei persoane care a aplicat şi ulterior a decedat, iar moştenitorii au cesionat părţile sociale. Pentru că există şi un astfel de exemplu nefericit, concluzia a fost că nu putem interzice cesionarea părţilor sociale”, a subliniat ministrul.
Ediţia din 2017 a programului Start-Up Nation a avut 8.444 de câştigători. În cadrul programului, o firmă nou înfiinţată poate primi până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile.
Sursa: economica.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Victimele tentativelor de omor sau familiile celor uciși vor primi asistență juridică gratuită şi compensații financiare de la statul român. Alte modificări legislative
Victimele tentativelor de omor sau familiile celor uciși vor primi asistență juridică gratuită şi compensații financiare de la statul român. Alte modificări legislative Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 4 noiembrie 2024, decretul prin care victimele unei tentative de omor sau familia celui ucis, au dreptul la asistență juridică gratuită şi la compensații financiare. Este […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum o zi
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba