Ecranele dispozitivelor electronice „prăjesc” creierul copiilor: Avertisment al specialiștilor în sănătate
Ecranele dispozitivelor electronice „prăjesc” creierul copiilor: Avertisment al specialiștilor în sănătate
Într-o scrisoare deschisă, specialiștii francezi în Sănătate atrag atenția expunerea la ecrane a copiilor sub șase ani poate cauza dune permanente asupra dezvoltării creierului copiilor.
Scrisoarea deschisă a fost semnată de cinci organizații în domneiul sănătății: Societatea de Pediatrie, Societatea de Sănătate Publică, Societatea de Oftalmologie, Societatea de Psihiatrie a copilului și adolescentului, dar și Societatea de Sănătate și Mediu.
Citește și: Moartea omului ar putea să nu fie sfârșitul definitiv: Concluzii senzaționale ale unui studiu științific
Medicii francezi solicită de urgență guvernului o schimbare a politicilor publice, pentru protejarea următoarelor generații. „Ecranele, în oricare formă, nu îndeplinesc nevoile copiilor. Mai grav, ele împiedică și deteriorează dezvoltarea creierului”, „afectând pe termen lung sănătatea lor și capacitățile intelectuale”, potrivit The Guardian.
Conform recomandărilor în sănătate din Franța, copiii nu ar trebui să fie expuși ecranelor înainte de împlinirea vârstei de 3 ani. Copiii cu vârste între 3 și 6 ani ar trebui să fie expuși doar ocazional, în prezența unui adult. Interdicția cu privire la expunerea copiilor la ecrane ar trebui să fie aplicată atât în școli, cât și acasă, sunt de părere medicii francezi.
„Nici tehnologia, nici conținutul său, incluzând așa-zis-ul conținut educațional, nu sunt adaptate pentru un creier de dimensiuni mici, care este în curs de dezvoltare. Copiii nu sunt adulți în miniatură. Nevoile lor sunt diferite”, subliniază medicii.
Consecințele expunerii regulate a copiilor la ecrane, înainte de a intra în școala primară ar cauza „întârziere în dezvoltarea limbajului, deficit de atenție, probleme de memorie și agitație motorie”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025 | Cine beneficiază de puncte de stabilitate la calculul pensiei. Precizările Casei de Pensii
Pensii 2025 | Cine beneficiază de puncte de stabilitate la calculul pensiei. Precizările Casei de Pensii În situația persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani, pentru stagiul de cotizare contributiv care depășește acest plafon se acordă un număr de puncte de stabilitate, precizează Casa Naționbală de Pensii. […]
3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă
3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă În 3 mai 1975, la Campionatul european (feminin) de gimnastică de la Skien, în Norvegia, Nadia Comăneci, la acea vreme o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 […]
3 mai – Ziua Mondială a Râsului Ziua mondială a râsului se celebrează, anual, în prima duminică a lunii mai. În 2020, această zi este marcată la 3 mai. Ziua mondială a râsului este iniţiativa indianului Madan Kataria, fondatorul mişcării ”Laughter Yoga” (Hasyayoga), adică terapia prin râs, el fiind şi autorul cărţii ”Laugh For No […]