Economistul Radu Georgescu, despre tsunamiul care lovește România: ”Mă sperie comportamentul optimiștilor- inconștienți, care nu înțeleg ce se întâmplă și de fiecare dată rămân șocați”
Economistul Radu Georgescu, despre tsunamiul care lovește România: ”Mă sperie comportamentul optimiștilor- inconștienți, care nu înțeleg ce se întâmplă și de fiecare dată rămân șocați”
Economistul Radu Georgescu vorbește din nou despre tsunamiul care lovește România și anume despre inflație, dobânzi majorate, dar și deficit bugetar. Încă din 2021, acesta avertizează despre ce va urma în țara noastră, și de fiecare dată arătându-se surprins de ”comportamentul optimiștilor- inconștienți, care nu înțeleg ce se întâmplă și de fiecare dată rămân șocați”.
”Unii spun despre mine că sunt pesimist. Nu este adevărat, chiar sunt optimist, dar sunt un optimist – informat. Pentru familia mea și pentru clienții CFO Network, nu îmi permit să fiu inconștient.
Mulți sunt optimiști – inconștienți, aceștia nu înțeleg ce se întâmplă și de fiecare dată rămân șocați de ce se întâmplă pe lângă ei.
Dacă mă urmărești de mai mulți ani pe rețelele sociale, știi că am avut dreptate la tot ce am spus.
Citește și: Radu Georgescu: În România, începe sezonul secetos. Vor fi mult mai puțini bani în piață, vor fi mult mai puțini bani care vor iriga economia
1. 2021 – am avertizat asupra inflației din România
În 2021 am spus că ne va lovi un tsunami numit inflație. În 2021, inflația era 2 %. Guvenul, BNR și economiștii de la bănci spuneau că totul va fi ok.
Acum știm cum a explodat inflația în România, avem cea mai mare inflație din UE.
2. 2022 – am avertizat că vor crește dobânzile la credite IRCC și ROBOR
În 2022 am spus că ne va lovi un alt tsunami numit dobânzi la credite. În 2022, IRCC și ROBOR erau 2%. Guvernul, BNR și economiștii de la bănci spuneau că dobânzile la credite vor scădea!
În ianuarie 2022, toți românii erau preocupați de ce nu joacă Novak Djokovic la Australian Open. Acum știm cât sunt dobânzile la credite în România, cele mai mari din UE.
3. 2023 – am avertizat că vom ajunge ca Grecia în 2010
În 2023 am spus că ne va lovi un alt tsunami numit deficitul bugetar
În 2023, Guvernul, BNR și economiștii de la bănci spuneau că economia este pe un drum foarte bun. Vezi și tu acum cât de bun era drumul. Acum, toate agențiile de risc ne spun că suntem în situația Greciei.
4. În 2024 – am avertizat că intrarea în Schengen va pune o presiune și mai mare pe economia din România
După aderarea la Schengen, am explicat că acest lucru va duce la și mai multe importuri. Și mai multe mărfuri din import în magazinele românești.
Acest lucru va crea o problemă și mai mare pentru România, care avea deja cel mai mare deficit de Cont Curent și deficit comercial din Europa.
Datele BNR publicate săptămâna aceasta îmi dau dreptate, deficitul comercial și de Cont Curent au crescut în 2025 cu 30%!
5. Piața imobiliară
Singurul lucru care încă nu s-a întâmplat este piața imobiliară. Motivul este că în piața imobiliară din România sunt foarte mulți optimiști – inconștienți.
Îmi mențin părerea că prețurile la locuințe vor scădea între 30-50%. Ca de obicei, optimiștii – inconștienți vor fi cei mai afectați și vor afla ultimii ce se întâmplă
6. Concluzii
Până acum era un moft să înțelegi economie, de acum este obligatoriu. Pe mine nu mă sperie turbulențele economice, pe mine mă sperie comportamentul optimiștilor- inconștienți”, a scris Georgescu pe Facebook.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA mâine în România: Unde vor fi precipitații. Prognoza meteo pentru vineri, 11 iulie 2025
Cum va fi vremea mâine în România: Unde vor fi precipitații. Prognoza meteo pentru vineri, 11 iulie 2025 Valorile termice vor crește ușor în vestul, nordul și centrul țării, iar în rest nu vor avea variații semnificative în cursul zilei de vineri, 11 iulie 2025, în România. Pe alocuri vor cădea ploi. Citește și: Cum […]
PENSII 2025: Cum se va impozita pensia peste 3.000 de lei. Formula de calcul, explicată de ministrul Muncii
PENSII 2025: Cum se va impozita pensia peste 3.000 de lei. Formula de calcul, explicată de ministrul Muncii Ministrul Muncii, Florin Manole, a oferit joi, 10 iulie 2025, într-un interviu la un post de televiziune, detalii privind modul în care se va aplica noua taxare a pensiilor care depășesc pragul de 3.000 de lei. Citește […]
Bugetul statului: Un sac fără fund pentru companiile cu pierderi. Salariul directorilor invers proporțional cu profitul companiei
Bugetul statului: Un sac fără fund pentru companiile cu pierderi. Salariul directorilor invers proporțional cu profitul companiei Multe companii ale statului au devenit de-a lungul anilor niște găuri negre în care s-au pierdut miliarde de lei. Deși au fost subvenționate, acestea au înghițit foarte mulți bani din bugetul de stat, pe care acum, autoritățile încearcă […]