Economistul Radu Georgescu: De ce scad pe bursă toate acțiunile companiilor din imobiliare
Economistul Radu Georgescu: De ce scad pe bursă toate acțiunile companiilor din imobiliare
După ce zilele trecute economistul Radu Georgescu a explicat de ce nu recomandă investițiile în imobiliare și de ce nu este un moment oportun să cumperi un apartament, acesta revine și spune de ce scad pe bursă toate acțiunile companiilor din imobiliare.
”Un jurnalist a citit articolul meu de ieri și m-a sunat să mă întrebe de ce scad pe bursă toate acțiunile companiilor din imobiliare.
Citește și: De ce recomandă economistul Radu Georgescu să se stea departe de imobiliare: ”În următorii ani vom vedea scăderi cu 50% la prețurile apartamentelor”
Explic mai jos:
1. Cei care știu contabilitate au început să vândă acțiunile firmelor din imobiliare
Firmele din imobiliare au posibilitatea să înregistreze venituri chiar dacă nu au vândut niciun apartament.
Woow!! Magie?? V-am explicat de mai multe ori că la contabilitate jumătate este magie, jumătate este matematica.
Deși firmele din imobiliare anunță profit, cei care știu contabilitate spun „Stai un pic. Acest profit vine de la magicianul din contabilitate”.
2. Cei care știu contabilitate citesc în detaliu rapoartele financiare
Rapoartele disponibile pe site-ul bursei arată că vânzările de apartamente în anul 2024 au scăzut cu peste 50% comparat cu 2023. De aceea zâmbesc când aud comentarii că piața imobiliară duduie, iar toate proiectele sunt vândute.
3. Băncile din top 5 nu mai finanțează proiecte imobiliare
În bănci sunt niște tipi și tipe care știu și ei contabilitate. Ei au mers la CEO și au spus „ Este riscant să mai credităm zona imobiliară.”
4. Au crescut foarte mult dobânzile la credite
Firmele din imobiliare fac un proiect în 3-4 ani. Când au început proiectul, DAE era 4%, acum DAE este 9%. De aceea costurile cu dobânzile au crescut foarte mult.
5. Concluzii
Este foarte important să ai un contabil bun în firmă sau în familie. El te ajută să vezi lucrurile înaintea celorlalți, te ajută să iei decizii financiare corecte”, a scris Radu Georgescu pe Facebook.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]