Rămâi conectat

Actualitate

Economistul Radu Georgescu: Acum este o perioadă foarte bună să începi o afacere sau un proiect nou. Asemenea perioade apar la 30 de ani

Ioana Oprean

Publicat

în

Economistul Radu Georgescu: Acum este o perioadă foarte bună să începi o afacere sau un proiect nou. Asemenea perioade apar la 30 de ani

Economistul Radu Georgescu explică într-o postare în mediul online de ce este o perioadă foarte bună pentru a începe noi afaceri sau proiecte, asemenea ocazii apărând, în opinia sa, doar la 30 de ani.

”Acum este o perioadă foarte bună să începi o afacere sau un proiect nou. Asemenea perioade apar la 30 de ani.

Suntem la începutul revoluției automatizării activităților umane.

Dacă începi un business acum, te urci pe valul care va face legea în următorii 20 de ani. O asemenea perioadă foarte bună a fost la sfârșitul anilor 90, când a început revoluția internetului.

Cum arăta lumea la începutul revoluției internetului?

Eu m-am angajat în BIG 4 în anul 2000, trimițând CV-ul prin fax. Firmele nu aveau site-uri sau emailuri. O pagină de internet se încărca în jumătate de oră, declarațiile fiscale și bilanțurile le depuneam pe dischetă, stând la coadă la ANAF.

Citește și: Economistul Radu Georgescu: De ce scad pe bursă toate acțiunile companiilor din imobiliare

Schimbările generate de automatizare vor fi și mai accelerate. Partea și mai frumoasă este că acum ai nevoie de mult mai puțini bani decât în anul 2000. În anul 2000 îți trebuiau mulți bani să faci infrastructura IT: servere, soft. Acum, cu 100 euro / lună, ai acces în cloud la cele mai puternice servere și softuri.

În anul 2000 trebuia să plătești mult pe marketing. Acum, cu un cont gratuit pe rețelele sociale, poți să promovezi mult mai eficient decât în media clasică (TV, ziare etc).

În anul 2000 plăteai bani mulți pentru consultanță: contabilă, juridică, marketing. Acum găsești informația în câteva click-uri.

Săptămâna aceasta, un client care este în industria de telecom mi-a spus că a găsit un distribuitor de cartele SIM în Egipt. M-a întrebat dacă factura către client se face cu TVA sau fără.

În 2000, pentru a răspunde la această speță, ne-am fi adunat 3 tipi într-o sală de ședințe: unul pe contabilitate, unul pe fiscalitate și altul pe juridic, studiam legislația multe ore și am fi dat răspunsul după 2 săptămâni și ar fi costat 10.000 euro.

Acum, eu am deschis aplicația www.cfoapp.ro și am întrebat-o pe Ana, expertul contabil virtual. În câteva click-uri, Ana a citit peste 10.000 de articole de legi și mi-a dat răspunsul.

Wow! Magie? Nu: doar automatizarea activităților contabile și fiscale. Am copiat răspunsul primit de la Ana și l-am trimis clientului. Mi-a luat 2 minute pentru a răspunde la o întrebare complexă.

Eu nu mă mai uit la TV, evit să mai merg la emisuni TV, peste tot doar știri negative. Pun pariu că în timp ce la TV se vorbește despre apocalipsă, mii de tipe și tipi merg în fiecare zi în birouri coworking și lucrează la Next Big Things. Tu încă te mai uiți la TV?”, a scris Georgescu pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]

Citește mai mult

Actualitate

21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]

Citește mai mult

Actualitate

Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea