Rămâi conectat

Actualitate

Echinocţiul de primăvară și ultima SuperLună din 2019. Ce spun astrologii

Ziarul Unirea

Publicat

în

În noaptea de 20 spre 21 martie, este Echinocțiul de primăvară 2019 și ultima SuperLună din acest an.

Echinocţiul de primăvară este momentul care marchează începutul primăverii astronomice. În acest an se va produce în timpul zilei de miercuri, 20 martie, la ora 23.58. Așadar, începând din 20 martie, de la miezul nopții, putem spune că, din punct de vedere astronomic, începe primăvara 2019.

Astfel, odată cu echinocțiul de primăvară, respectiv din 21 martie, durata zilei va fi în continuă creștere, iar cea a nopții în scădere, până la data de 21 iunie, când este solstițiul de vară.

Astrologii susţin că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocţiului de primăvară totul se trezeşte la viaţă, tinde să iasă la suprafaţă, să se bucure de energiile profunde ale primăverii.

Starea meditativă şi contemplativă a Peştilor este acum înlocuită cu spontaneitatea şi dorinţa de afirmare a Berbecului.

Ultima superlună din 2019 poate fi urmărită pe cer chiar pe 20 martie, când este și echinocțiul de primăvară.  Pe 20 martie, luna va apărea mai mare și mai luminoasă ca de obicei și mai aproape de Pământ, având o creștere de 14% și o luminozitate mai mare cu 30%.

Echinocțiul de primăvară în anii următori:

În emisfera sudică a Pământului fenomenul trebuie interpretat invers, astfel ca în regiunile respective acest moment marchează începutul toamnei astronomice. Totodată, în regiunile polare, în emisfera nordică începe lunga zi polară, iar in cea sudică începe noaptea polară, ce vor dura, fiecare, câte 6 luni.

  • Echinocțiul de primăvară 2019 – 20 martie- ora 23.58
  • Echinocțiul de primăvară 2020 – 20 martie – ora 05:50
  • Echinocțiul de primăvară 2021 – 20 martie
  • Echinocțiul de primăvară 2022 – 20 martie
  • Echinocțiul de primăvară 2023 – 20 martie

Sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vineri, 30 august 2024 | Circulație ÎNCHISĂ temporar pe Transfăgărășan pentru desfășurarea evenimentului „50 de ani de Transfăgărășan” cu Porsche Turbo

Bera Larisa

Publicat

în

Vineri, 30 august 2024 | Circulație ÎNCHISĂ temporar pe Transfăgărășan pentru desfășurarea evenimentului „50 de ani de Transfăgărășan” cu Porsche Turbo Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat faptul că circulația va fi închisă pe Transfăgărășan, în data de 30 august 2024, pentru 3 ore, pe sectorul cuprins între km. 105+000 (Conacul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea