Rămâi conectat

Sport

După puncte în Oltenia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

FC Unirea Alba Iulia începe seria partidelor de o încărcătură sporită cu o descindere la Piatra Olt, pentru o confruntare cu nou-promovata FC Olt. „Alb-negrii” au dificultăţi de efectiv, cu Potopea, I. Grozav (nerefăcuţi), Bucurică, M. Pistol (situaţii contractuale neclare) sau Ciofu (suspendat), în timp ce Sg. Costea acuză probleme în zona inghinală. „Jucăm cu o echipă ce-şi doreşte să se menţină în eşalonul secund, fără nume mari, dar harnică, ce se remarcă prin acel spirit oltenesc. Mergem să ne luptăm cu o contracandidată, acestea sunt disputele în care trebuie să luăm puncte”, a declarat antrenorul Stelian Gherman, ce a renunţat la înregimentarea mijlocaşului senegalez Racine Diouf (26 ani, Concordia Chiajna). Întors după 4 sezoane la Alba Iulia atacantul Dejan Pecarov vrea să debuteze cu dreptul la FC Unirea. „Deşi ne aşteaptă o întâlnire dificilă, cu o formaţie ce evoluează agresiv pe propriul teren, ne mobilizăm şi mergem să câştigăm acest meci. Personal îmi propun să realizez de 10 ori mai mult decât în precedenta perioadă, să demonstrez că merit să joc aici”, a spus Pecarov.
lStanciu transferat la FC Vaslui
În cele din urmă, internaţionalul albaiulian Nicuşor Stanciu va fi transferat la FC Vaslui, aşa cum şi-a dorit, mijlocaşul în vârstă de 18 ani urmând să plece astăzi în Moldova pentru a se alătura echipei lui Porumboiu. „S-a terminat, din câte ştiu lucrurile sunt rezolvate. Mă despart de Unirea şi nădăjduiesc să reuşesc să mă impun şi la FC Vaslui. Este un pas foarte important pentru mine să ajung la o echipă de asemenea calibru”, a declarat Nicuşor, care ieri nu s-a mai antrenat cu FC Unirea, semn că mutarea este foarte aproape de a fi perfectată (deşi încă se mai discută asupra anumitor aspecte, procente, TVA). Paşii rămaşi pentru definitivarea tranzacţiei sunt achitarea sumei de 220.000 euro stabilită în contractul individual drept clauză de reziliere, declararea sa ca jucător liber şi apoi achiziţionarea de către FC Vaslui, după data de 10 septembrie, din această postură. „Să rezolvăm cu Unirea şi apoi discutăm cu FC Vaslui toate detaliile”, a afirmat şi impresarul Florin Manea. Nicuşor reprezintă unul dintre cele mai importante talente fotbalistice ale României în acest moment, jucătorul ce are un potenţial extrem de promităţor intrând în calculele lui Piţurcă pentru reconstrucţia echipei naţionale. Transferul său este al 4-lea din ultimii doi ani pentru FC Unirea, după Gicu Grozav (Standard Liege, 350.000 euro), Călin Cristea (Pandurii Tg Jiu, 70.000 euro) şi Fabian Himcinschi (Empoli FC, 105.000 euro), toţi tineri formaţi în pepiniera clubului.
Echipa probabilă: Pascal – Bălu, Y. Camara, Bumbac, C. Cornea – Negură, Pleniceanu, G. Petcuţ, Al. Giurgiu – S. Mureşan, Pecarov lArbitri Ov. Oprea (Ploieşti), I. Szekely, P. Cîmpeanu (Cluj Napoca), rezervă V. Coacă (Piteşti); observatori V. Balaş (Reşiţa), Ad. Rămureanu (Bucureşti).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Campionatul Munților Apuseni 2024, ediția a 13-a, cu 13 comune la start | S-au stabilit grupele, primele meciuri în 13 și 14 iulie

Dan HENEGAR

Publicat

în

La a 13-a ediție a Campionatului Munților Apuseni, în 2024, reprezentantele a 13 comune vor lua startul (la fel ca anul trecut), înaintea stabilirii grupelor formațiile fiind repartizate în 3 urne valorice. Competiția este organizată de AJF Alba în colaborare cu Consiliul Județean Alba Prima faza a grupelor se dispută în 13/14 iulie, participantele jucând […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea