DSVSA Alba demarează campania de vaccinare antirabică pentru câini și pisici. Animalele trebuie să aibă microcip, iar refuzul stăpânilor se ”taxează” cu până la 1.000 de lei
În conformitate cu prevederile Ord. Președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016, în acesată perioadă, se desfășoară campania de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor de către medicii veterinari de liberă practică titulari ai contractelor de prestări servicii sau ai contractelor de concesiune, efectuate sub coordonarea DSVSA Alba.
Campania de vaccinare antirabica a câinilor și pisicilor se efectuează o data pe an, la toti câinii în vârstă de peste 3 luni, în perioada octombrie 2016 –februarie 2017, dar nu mai tarziu de 1 an de la ultima vaccinare. Această campanie este urmată de vaccinari de completare la animalele care nu au putut fi vaccinate în timpul campaniei.
Vaccinarea antirabică se efectuează numai la animalele care detin carnete de sanatate iar pentru aceasta câinii trebuie si fie identificati și înregistrati în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (microcipati) iar proprietarii de animale au obligatia să achite contravaloarea costurilor legate de microcipare.
Refuzul proprietariilor de animale de a efectua actiunile sanitare veterinare obligatorii constituie contraventie la normele sanitare veterinare si se sanctioneaza conform H.G. 984/2005 cu amendă de la 400 la 1000 lei.
De asemenea, în perioada lunilor octombrie-decembrie 2016, este programată campania de tuberculinare pe anul 2016 la toate bovinele si bubalinele în varsta de peste 6 saptamani. Actiunea de tuberculinare se efectueaza o singura data pe an, la un interval de maxim 12 luni fata de data testarii efectuate în anul anterior.
Contravaloarea tuberculinei și a vaccinului antirabic se suportă din bugetul A.N.S.V.S.A. Costurile manoperei de tuberculinare și de vaccinare antirabică, în cazul exploatatiilor non-profesionale (gospodariile populatiei) se asigură din bugetul de stat, iar în cazul exploatatiilor comerciale, inclusiv cele de tip A costurile sunt suportate de către proprietarii acestora.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii Marți, 26 noiembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan