DSVSA Alba: Amendă de 1.200 de lei pentru medicul veterinar din Aiud care a greșit examenul trichineloscopic

Medicul veterinar care a greșit rezultatul examenului trichineloscopic pe o probă de carne prezentată de o familie din Lopadea Nouă, eroare care a cauzat îmbolnăvirea mai multor persoane, a fost amendat cu 1.200 de lei, după cum ne-a comunicat reprezentantul DSVSA Alba.

De asemenea, cel mai probabil pe acesta îl așteaptă și sancțiuni din partea Colegiului Medicilor Veterinari Filiala Alba, unde este chemat în fața Comisiei de Deontologie pentru data de 17 ianuarie 2014.

ELIT

Reamintim că medicul veterinar, în vârstă de 66 de ani, care nu este angajat în cadrul sistemului sanitar veterinar de stat, este cercetat și de polițiști, pentru neglijență în serviciu.

Cazul a fost făcut public de către IPJ Alba în data de 10 ianuarie, după ce trei persoane din familia care a mâncat din carnea declarată ”aptă pentru consum” de respectivul medic veterinar, s-au simţit rău și s-au prezentat la Spitalul Municipal Aiud unde au fost diagnosticaţi cu ,,trichineloză”.

Mihail David - 2020

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

3 Comentarii

drona 16 ianuarie 2014 at 18:50

Ce amenda de 1200 lei, 10 000 lei amenda sa intre frica in cei de teapa lui. Asta-i floare la ureche, acum stiu si cei care mai gresesc ce ii asteapta . Nu-i bine !

Status-Quo 16 ianuarie 2014 at 19:25

Doctorul respectiv ar trebui sa suporte cheltuielile cu asistenta medical a persoanelor infectate.

Horea 16 ianuarie 2014 at 20:48

Si, de ce nu, sa cumpere alt porc respectivilor imbolnaviti.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...