”Drumul Regelui” – finalizat pe tronsonul dintre Alba și Sibiu
Tronsonul de drum Jina – Șugag/Valea Sebeșului/DN 67C, ce face legătura cu cea mai pitorească șosea din România – Transalpina – a fost reabilitat în totalitate și va fi practicabil în această iarnă.
Daca inițial drumul Jina – Șugag a fost un drum de pamânt, aflat într-o stare avansată de degradare, fiind aproape impracticabil, prin proiectul realizat de Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, s-au asfaltat 10 km de drum (5,7 km pe teritoriul județului Sibiu și 4,3 km în județul Alba), au fost amenajate 12 podețe, precum și 3.300 m liniari de trotuare în localități și s-au construit ziduri de sprijin.
Drumul Jina-Șugag este un drum de mare interes turistic, care face legatura între două zone cu valoare turistică recunoscută – Mărginimea Sibiului și Valea Sebeșului, fiind catalogat drept cel mai frumos drum județean din zonă, datorită peisajelor superbe.
Valoarea contractului de finanțare încheiat în 13 martie 2009 a fost de 18.626.514,31 lei fără TVA, din care valoarea nerambursabilă s-a ridicat la 17.473.210,79 fără TVA, contribuția celor două consilii județene fiind de 356.596,14 lei fără TVA (Consiliul Județean Sibiu – 196.127,88 lei și Consiliul Județean Alba – 160.468,26 lei).
În urma contractului semnat în 31 august 2009, asocierea de firme SC Roemi Group SRL și SC General Trust Argeș SRL a executat lucrări de consolidare și asfaltare între localitațile Jina și Dobra (județul Alba). Recepția la terminarea lucrărilor executate de firmele amintite a avut loc în data de 26 iunie 2012.
Un alt contract de execuție a fost încheiat în 17 mai 2012, cu SC Florea Grup SRL, firmă care a realizat lucrări de consolidare a taluzelor, sistemul rutier și a amenajat rigolele între Jina și Dobra, recepția la terminarea lucrărilor având loc la sfârșitul săptamânii trecute.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși Soții Ceauşescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989 şi toată lumea se aştepta ca revoltele să se încheie, dar sângele a continuat să curgă. În acea zi, România a intrat sub spectrul unei ameninţări […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana