Rămâi conectat

Curier Județean

Drumul forestier Sfârcea din comuna Întregalde va fi reabilitat: Investiție de peste 430.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Drumul forestier Sfârcea din comuna Întregalde va fi reabilitat: Investiție de peste 430.000 de lei

Primăria comunei Întregalde a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuția lucrărilor de reabilitare pe drumul forestier Sfârcea. Valoarea totală estimată a investiției este de 437.563,36 lei, fără TVA.

Proiectul presupune proiectarea,furnizarea, instalarea și punerea în funcțiune a unor componente compatibile,pentru extinderea și modernizarea sistemului de securitate din dotarea Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba.

Drumul forestier ce face obiectul prezentei documentații, este amplasat în Comuna Intregalde, în intravilanul satului Sfârcea și își are începutul în drumul comunal DC 179.

Drumul prezintă o structură rutieră nerigidă formată dintr-o pietruire formată din balast, pietriș și piatră spartă în grosimi de cca 10….20 cm, în prezent aceasta prezentându-se într-o stare stare tehnică necorespunzătoare.

Din punct de vedere geometric, drumul are o platformă de cca 3,0…3,5 m, o parte carosabilă de circa 2,5…3,0 m. Pe aproximativ întreaga lungime a drumului șanțurile existente sunt necorespunzătoare, fiind necesară proiectarea de dispozitive noi de colectare a apelor de suprafață. Pentru asigurarea scurgerii corespunzătoare a apelor se recomandă proiectarea de noi podețe tubulare din beton, sau amenjarea și decolmatarea podețelor existente unde este cazul.

Datorită stării tehnice necorespunzătoare a drumului propus spre reabilitare, circulația se desfășoară cu dificultate, în special pe timp defavorabil.

Prin reabilitarea drumului forestier, care necesita o imbunatatire a starii tehnice si o sporire a capacitatii portante, se va asigura o circulatie corespunzatoare, imbunatatindu-se substantial starea tehnica, siguranta si confortul tilizatorilor.

Obiectivul investitonal este finantat prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala – PNDR 2014 – 2020 si bugetul local al Comunei Intregalde, jud. Alba. Durata estimata de realizare a lucrarilor este de 4 luni, termenul decurgand de la data transmiterii ordinului de incepere a lucrarilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea