Dreptul la informare și libertatea presei – greu de înțeles pentru administrația din Ocna Mureș?
Colegii de la site-ul ocnamuresanul.ro semnalează dificultăți în demersurile pe care le desfășoară pentru a primi acreditare la Primăria Ocna Mureș. Tot de la ei am aflat că administrația locală a elaborat și un regulament în acest sens, aprobat de Consiliul Local, care, mărturisim, ne-a lăsat ”ca la dentist”.
Nu trebuie decât să precizăm că, potrivit acestui regulament, este obligatoriu să prezinți pe lângă documentele necesare în mod obișnuit în astfel de situații, două poze, un curriculum vitae și o adeverința de salariat eliberată de instituția de presă la care este angajat solicitantul acreditării, ca să ne dăm seama că în Primăria Ocna Mureș ajungi mai greu decât la Parchetul General unde, pentru acreditare, este suficient să trimiti formularul completat și ștampilat, o copie după cartea de identitate și o copie după legitimația de presă.
Tot potrivit acestui regulament, cel care a îndeplinit toate cerințele (adică este destul de frumos, are suficiente studii și probabil un salariu destul de mic pentru a nu fi invidiat de bugetarii din primărie), poate să se lase de jurnalism pentru că instituția își rezervă dreptul de a ”refuza acreditarea ziariștilor care au adus prejudicii instituției” și ”poate retrage acreditarea ziariștilor care aduc grave prejudicii de imagine instituției”. Deci nu poți scrie decât ”de bine”, altfel ești ”out”!
Se pare că aceasta a fost și greșeala colegilor de la ocnamuresanul.ro, site care, de altfel, este o sursă de informație foarte bună pentru cei ce nu sunt interesați doar de capitolul ”realizări” din administrația locală.
Precizăm că, până în acest moment, nu am avut dificultăți de comunicare cu purtătorul de cuvânt din această instituție însă, dacă vom fi obligați să respectăm acest ”regulament” nu vom face o cerere de acreditare.
Spre surprinderea conducerii, informații despre activitatea din Primărie se pot obține și în alt fel și, probabil, riscăm oricum să fim… ”out” deoarece, dacă avem dovezi că există nereguli, cu siguranță vom deteriora, la un moment dat, ”imaginea” instituției (sau a celor ce o conduc).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor