Rămâi conectat

Politică Administrație

Dreptul la informare și libertatea presei – greu de înțeles pentru administrația din Ocna Mureș?

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegii de la site-ul ocnamuresanul.ro semnalează dificultăți în demersurile pe care le desfășoară pentru a primi acreditare la Primăria Ocna Mureș. Tot de la ei am aflat că administrația locală a elaborat și un regulament în acest sens, aprobat de Consiliul Local, care, mărturisim, ne-a lăsat ”ca la dentist”.

Nu trebuie decât să precizăm că, potrivit acestui regulament, este obligatoriu să prezinți pe lângă documentele necesare în mod obișnuit în astfel de situații, două poze, un curriculum vitae și o adeverința de salariat eliberată de instituția de presă la care este angajat solicitantul acreditării, ca să ne dăm seama că în Primăria Ocna Mureș ajungi mai greu decât la Parchetul General unde, pentru acreditare, este suficient să trimiti formularul completat și ștampilat, o copie după cartea de identitate și  o copie după legitimația de presă.

Tot potrivit acestui regulament, cel care a îndeplinit toate cerințele (adică este destul de frumos, are suficiente studii și probabil un salariu destul de mic pentru a nu fi invidiat de bugetarii din primărie), poate să se lase de jurnalism pentru că instituția își rezervă dreptul de a ”refuza acreditarea ziariștilor care au adus prejudicii instituției” și ”poate retrage acreditarea ziariștilor care aduc grave prejudicii de imagine instituției”. Deci nu poți scrie decât ”de bine”, altfel ești ”out”!

Se pare că aceasta a fost și greșeala colegilor de la ocnamuresanul.ro, site care, de altfel, este o sursă de informație foarte bună pentru cei ce nu sunt interesați doar de capitolul ”realizări” din administrația locală.

Precizăm că, până în acest moment, nu am avut dificultăți de comunicare cu purtătorul de cuvânt din această instituție însă, dacă vom fi obligați să respectăm acest ”regulament” nu vom face o cerere de acreditare.

Spre surprinderea conducerii, informații despre activitatea din Primărie se pot obține și în alt fel și, probabil, riscăm oricum să fim… ”out” deoarece, dacă avem dovezi că există nereguli, cu siguranță vom deteriora, la un moment dat, ”imaginea” instituției (sau a celor ce o conduc).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea