Rămâi conectat

Politică Administrație

Drept la replică: Supărare mare pentru PNL. PSD i-a încurcat planurile, la Cugir!

Publicat

în

Problemele Cugirului sunt o prioritate nu pentru actuala conducere a orașului, ci pentru noi, cetățenii care trăim aici și suntem obligați să suportăm rezultatele proastei administrări a orașului și deopotrivă a celor două fabrici. Asta trebuie să știți, domnule Florin Roman! Nu pot să uit zilele în care m-am aflat la conducerea fabricii de arme. 

Domnule Roman, când am preluat conducerea fabricii, în 2013, cifra de afaceri a societății era de 40.412 mii de lei, iar pierderea de 7.830 mii de lei, unitatea având 676 de salariați cu un salariu mediu brut de 1.586 de lei. Societatea era sufocată de greutăți, din cauza datoriilor către furnizori și la bugetul de stat.

Am preluat o unitate economică în care timp de 10 ani de la desprinderea de S.C. Uzina Mecanică Cugir nu s-a făcut nici o investiție, unitatea având utilaje învechite, puse în funcțiune în urmă cu zeci de ani. Ar mai trebui adăugat faptul că, încă de la intrarea în societate, te izbea imaginea dezolantă – o incintă plină de gropi, de noroi când ploua, și un pavilion administrativ care era inundat la fiecare ploaie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Management profesionist la Fabrica de Arme

După 3 ani, societatea a realizat o cifră de afaceri de 67.924 mii de lei, în creștere cu 68%, un profit brut de 2.031 mii de lei, și am reușit să avem plata furnizorilor la zi. Dacă în 2012, când la conducere erau colegii dumneavoastră, existau 676 de salariați, prin măsurile luate am reușit ca, în 2016, numărul salariaților să ajungă la peste 900 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere de 33%, iar veniturile salariale au crescut și ele cu 19%.

Trebuie să știți, domnule Roman, că în 3 ani am promovat un program de investiții de peste 5 ori mai mare decât al celorlalte conduceri ale unității, de la înființarea Fabricii de Arme. Spre exemplu, au fost achiziționate mașini cu comandă numerică de ultimă generație, care au sporit calitatea produselor și au mărit productivitatea muncii pe fluxurile de producție unde au avut loc blocaje. Dacă unii au trecut cu vederea modul în care arăta zona de acces în unitate, pe noi ne-a interesat acest aspect care ține de omul gospodar; am reabilitat punctul de intrare în fabrică, am asfaltat incinta și am modernizat clădirea pavilionului administrativ.

Minciunile și interesele, mai importante decât munca!

Sunt sigur că știți, dar poate ați uitat, așa că aș vrea să vă amintesc că, după aproape 3 ani am fost revocat din funcție din cauza unor minciuni, a unor interese oculte și poate și pentru că am reușit să fac din societate o firmă profitabilă, și asta a deranjat pe unii dintre colegii dumneavoastră! Revin la anul 2017, când am fost numit director la UZINA MECANICĂ, pentru o periodă de 2 ani și jumătate, timp în care am pus mereu pe primul loc interesele uzinei.

Am văzut comunicatul de presă în care afirmați faptul că, din cauza unei legi date de PSD, Cugirul nu mai poate intra în posesia clădirilor abandonate de UMC și invocați numele meu, făcându-mă vinovat de faptul că acestea nu au prezentat un interes pentru mine.

Problema acestor imobile a fost în atenția mea, m-am adresat Ministerului Economiei, pentru ca aceste clădiri să poată fi reabilitate. Am avut promisiuni, dar între timp lucrurile s-au schimbat, eu am plecat, sau mai bine zis a trebuit să plec… Dar, de aproape 9 luni, la conducerea fabricii și la conducerea Ministerului Economiei sunt colegii dumneavoastră din PNL!

Mai mult, secretarul de stat de la Ministerul Economiei este chiar din Cugir și ar fi trebuit să cunoască toate aceste lucruri pentru că a fost cel care m-a înlocuit în funcția de director! Cu un efort minim ar fi putut rezolva partea birocratică, dar domnule Roman, cred că problema e alta: prin această lege PSD v-a încurcat socotelile! Sunteți supărați că nu se mai pot vinde activele ca să poată fi cumpărate la prețuri de nimic, de cineva anume? V-ați întristat că s-a luat măsura interdicției ca să nu mai poată să fure unul sau altul? Dacă se dorește să găsește o rezolvare, dar nu există dorință pentru că unii mai speră, totuși… Nu ar fi în beneficiul fabricii ca acestea să fie vândute pe sume derizorii, ar trebui să fie reabilitate și apoi să fie date în folosință.

Cine e de vină? PNL, desigur!

Vreau să vă aduc aminte un amănunt important, domnule Roman, nu pentru că nu știți, ci pentru că vă place să dați vina pe alții! Eu am fost director la UMC doar 2 ani și jumătate, iar în rest la conducerea fabricii s-au aflat colegii dumneavoastră din PNL! La conducerea orașului este, de 16 ani de zile, același domn liberal Teban. De ce nu au rezolvat ei problema? Poate pentru ei a fost prea scurt timpul sau au avut alte planuri? De ce la o postare pe rețeaua de socializare a comunicatului de presă domnul primar Adrian Teban afirma că îi vine să râdă de faptul că reprezentanții PSD din Cugir s-ar contrazice cu reprezentanții PSD din parlament?

În ceea ce privește vânzarea activelor U. M. Cugir S.A. vreau să fac următoarele precizări: legea pe care o invocați a fost adoptată cu scopul de a păstra în patrimoniul STATULUI ROMÂN, printre altele, și a CEC Bank.

Dacă considerați că această lege nu este conformă cu dorințele PNL, având în vedere că guvernați România de aproape un an, nu aveți decât să o modificați (schimbați sau abrogați)! E ciudat că, după ce PNL s-a folosit de legea ”migrării politicienilor (mai ales a primarilor)” găsește vinovat cel mai numeros partid politic din România, adică PSD! Întrebarea românilor este: de ce ați abuzat de această lege și nu ați avut dorința, inspirația, bunătatea să o modificați, (schimbați sau abrogați)? Și, pentru că invocați atât de des legile ”PSD-ului”, dacă le aplicați cu sârguință, așa cum observăm, atunci respectați și legea care prevede dublarea alocațiilor sau pe cea privind mărirea pensiilor și multe alte legi care aduc bunăstare și o viață în siguranță românilor, nu vizează doar dezvoltarea multinaționalelor! – Mircea Trifan, președintele PSD Cugir


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare