DREPT LA REPLICĂ- RAŞCOVICI VIOREL : nu este o încălcare a legii faptul că am urmat, cu bună credinţă, cursurile aceastei facultăţi , care funcţionează LEGAL şi azi
DREPT LA REPLICĂ- RAŞCOVICI VIOREL : nu este o încălcare a legii faptul că am urmat, cu bună credinţă, cursurile aceastei facultăţi , care funcţionează LEGAL şi azi
Subsemnatul, Raşcovici Viorel, vă solicit publicarea integral, pe site-ul propriu, a următorului drept la replică în urma articolelor publicate de redacţia Ziarului UNIREA.
1.Referitor la diploma de licenţă eliberată de Universitatea Internaţională Deschisă “Tehnoeconomia Europeană” Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană vă aduc la cunoştinţă următoarele:
Instituţia, mai sus arătată, este autorizată definitiv prin sentinţa civilă 1981/10.07.1991 , publicată în MO 114/06.05.1992 şi acreditată în baza art. 40 din OUG 75/2005.
Instituţia funcţionează legal din anul 1991 până in prezent, unica activitate desfăşurată fiind Învăţământ Superior Universitar – codificată CAEN 8542, conform nomenclatorului activităţilor din România, actualizat la solicitarea Uniunii Europene.
După anul 1989, Constituţia României a confirmat existenţa pe teritoriul României a învăţământului de stat şi a învăţământului particular, ambele sisteme beneficiind de aceleaşi drepturi. În perioada 1989-1993 instituţiile de învăţământ superior particular se autorizau prin hotărâre judecătorească, perioadă în care conform legisleţiei existente la acea dată competenţa de a elibera autorizaţie de funcţionare aparţinea instanţei de judecată.
După 1993 legislaţia s-a modificat, iar la apariţia Legii 88/1993 competenţa de a elibera autorizaţie de funcţionare revenea Guvernului : după o procedură specială,mai întâi autorizarea provizorie şi apoi autorizarea definitivă care însemna acreditare. Art.6 Cod Civil şi Art. 15 alin.2 din Constituţia României stipulează că legile nu retroactivează, deci acest lucru era pentru instituţii înfinţate după anul 1993.
În niciuna din perioade Ministerul Educaţiei nu a avut competenţa de a elibera autorizaţie definitivă, provizorie sau acreditare instituţiilor de învăţământ superior din România.O instituţie de stat înfinţată înainte de anul 1989 sau una particulară înfinţată prin hotărâre judecătorească în perioada 1989-1993 nu poate să se înfinţeze pentru a doua oară şi prin lege, prin hotărâre de guvern.O instituţie înfinţată după anul 1993 prin hotărâre de guvern nu se poate înfinţa sau autoriza prin hotărâre judecătorească.
Prin OUG 75/2005 art. 40 se stipulează că toate instituţiile aflate în funcţiune la acea dată sunt considerate acreditate.
Diploma emisă pe numele meu a fost eliberată în anul 2005 conferindu-mi toate drepturile legale prevăzute de lege, este înregistrată în registrul actelor official de studii, fiind înseriată şi având timbru sec pentru identificare şi legalitate.
Menţionez că nu am falsificat nicio diplomă, nu am minţit cu nimic în CV-ul meu.
2. Referitor la afirmaţiile făcute în legătură cu primirea sporului pentru studii superioare nu pot decât să adaug că l-am primit după absolvirea facultăţii şi depunerea diplomei la dosarul de cadre- conform diplomei de licenţă în care se specifică că beneficiez de toate drepturile legale.
Consider că nu este o încălcare a legii faptul că am urmat, cu bună credinţă, cursurile aceastei facultăţi , care funcţionează LEGAL şi azi.
Cu stimă, Viorel Raşcovici
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Un nou val de disponibilizări lovește România: Un alt gigant IT anunță concedieri, după ce Amazon a anunțat recent plecarea a sute de angajați
Un nou val de disponibilizări lovește România: Un alt gigant IT anunță concedieri, după ce Amazon a anunțat recent plecarea a sute de angajați Un nou val de disponibilizări lovește sectorul IT, după ce Amazon a anunțat recent concedierea a sute de angajați din România. De această dată este vorba despre Microsoft, care pregătește o […]
Cum va fi VREMEA în România în perioada 21 iulie – 18 agust 2025: România sub o cupolă de foc, cu temperaturi extreme și ploi rare. Prognoza meteo de la ANM pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA în România în perioada 21 iulie – 18 agust 2025: România sub o cupolă de foc, cu temperaturi extreme și ploi rare. Prognoza meteo de la ANM pentru următoarele 4 săptămâni ANM a emis vineri, 18 iulie 2025, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, respectiv 21 iulie – 18 august. Temperaturile vor […]
„Legea păcănelelor” în România: Cum vor putea primarii să le scoată în afara localităţilor
„Legea păcănelelor” în România: Cum vor putea primarii să le scoată în afara localităţilor Cseke Attila, Ministrul Dezvoltări, a vorbit despre modul în care va încerca să reorganizeze ministerul, a făcut publice salariile unor directori din subordine care vor fi reduse, dar a discutat şi despre problema controversată a jocurilor de noroc. Cseke Attila spune […]