DREPT LA REPLICĂ: Administraţia publică locală a dovedit şi va dovedi transparenţă şi respect în cheltuirea banului public
Primăria Municipiului Alba Iulia, în spiritul transparenţei în actul administrativ, doreşte să facă o serie de precizări cu privire la articolul apărut în ediţia online 9 februarie 2014 „dispreţ pentru banul public…”.
Având în vedere OUG nr 155/2001, Legea nr 227/2002 normele metodologice impun sterilizarea tuturor câinilor intraţi în adăpost. Particularitatea evidenţiată de lege prin care după 14 zile câini care nu sunt adoptaţi sunt eutanasiaţi, poate genera în mod subiectiv opinii privitoare la justeţea sterilizării.
O reconsiderare a cadrului legal ar putea înlătura eventuale neajunsuri printr-o propunere de sterilizare doar a câinilor care urmează să fie adoptaţi. Desigur, acest lucru ar scădea în mod evident costurile.
În mod aplicat, respectând normele metodologice în vigoare, operaţiunile de sterilizare şi deparazitare sunt imperative şi nu pot fi ocolite.
Intervenţiile la nivelul municipiului Alba Iulia releva un interes constant şi un timp de răspuns favorabil la solicitările locuitorilor. Mobilizarea echipelor de ecarisaj este firească, iar rezultatele au fost transmise periodic presei pentru o cât mai bună comunicare faţă de un subiect actual şi de interes. Prin urmare, dezaprobăm uşurinţa cu care se acuză anumite manopere practicate în cadrul adăpostului pentru câini fără stăpân, acestea fiind dictate eclusiv de normele legale în vigoare şi nu reprezintă opţiunea celor desemnaţi să desfăşoare activităţile specifice din cadrul centrului.
Dorim să precizăm că la nivelul judeţului Alba municipalitatea din Alba Iulia a dezvoltat şi integrat un serviciu de ecarisaj activ deservit de un adăpost conform normativelor în vigoare. Din păcate, singularitatea acestui demers la nivel zonal conduce la compromiterea rezultatelor prin simplul fapt că oraşul comprimă în prezent populaţia canină provenită deseori din afara limitelor administrative.
Recent, s-a solictat Prefecturii Judeţului Alba un punct de vedere referitor la insuficienta dezvoltare a serviciilor de ecarisaj din judeţ, dar până în prezent nu s-a primit un răspuns. Garantarea unei activităţi de ecarisaj cu tot ce implică acest lucru este strâns legată de îndeplinirea obligaţiilor legale de către toate administraţiile publice din judeţ.
Costurile determinate de serviciul de ecarisaj au fost transmise cu regulalritate reprezentanţilor mass media pentru analiză şi popularizare. Acestea reflectă cu certitudine limitele fireşti operaţionale, lucru ce poate fi dovedit prin etica comparaţiei cu alte administraţii similare şi respectă oferta în baza căreia s-a atribuit contractul de ecarisaj.
Biroul de Presă al Primăriei Alba Iulia
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
FOTO | Primăria Aiud reorganizează spațiul exterior al SPAP: Ce planuri are cu banii proveniți din valorificarea fierului
FOTO | Primăria Aiud reorganizează spațiul exterior al SPAP: Ce planuri are cu banii proveniți din valorificarea fierului Primăria Aiud a început procesul de reorganizare a spațiului exterior al Serviciului Public Administrarea Patrimoniului Local și dorește valorificarea obiectelor din metal feros care nu mai pot fi utilizate. Citește și: Mobilitatea urbană în cartierele din Aiud: […]