DREPT LA REPLICĂ: Administraţia publică locală a dovedit şi va dovedi transparenţă şi respect în cheltuirea banului public

Primăria Municipiului Alba Iulia, în spiritul transparenţei în actul administrativ, doreşte să facă o serie de precizări cu privire la articolul apărut în ediţia online 9 februarie 2014 „dispreţ pentru banul public…”.

Având în vedere OUG nr 155/2001, Legea nr 227/2002 normele metodologice impun sterilizarea tuturor câinilor intraţi în adăpost. Particularitatea evidenţiată de lege prin care după 14 zile câini care nu sunt adoptaţi sunt eutanasiaţi, poate genera în mod subiectiv opinii privitoare la justeţea sterilizării.

ELIT

O reconsiderare a cadrului legal ar putea înlătura eventuale neajunsuri printr-o propunere de sterilizare doar a câinilor care urmează să fie adoptaţi. Desigur, acest lucru ar scădea în mod evident costurile.

În mod aplicat, respectând normele metodologice în vigoare, operaţiunile de sterilizare şi deparazitare sunt imperative şi nu pot fi ocolite.

Intervenţiile la nivelul municipiului Alba Iulia releva un interes constant şi un timp de răspuns favorabil la solicitările locuitorilor. Mobilizarea echipelor de ecarisaj este firească, iar rezultatele au fost transmise periodic presei pentru o cât mai bună comunicare faţă de un subiect actual şi de interes. Prin urmare, dezaprobăm uşurinţa cu care se acuză anumite manopere practicate în cadrul adăpostului pentru câini fără stăpân, acestea fiind dictate eclusiv de normele legale în vigoare şi nu reprezintă opţiunea celor desemnaţi să desfăşoare activităţile specifice din cadrul centrului.

Dorim să precizăm că la nivelul judeţului Alba municipalitatea din Alba Iulia a dezvoltat şi integrat un serviciu de ecarisaj activ deservit de un adăpost conform normativelor în vigoare. Din păcate, singularitatea acestui demers la nivel zonal conduce la compromiterea rezultatelor prin simplul fapt că oraşul comprimă în prezent populaţia canină provenită deseori din afara limitelor administrative.

Recent, s-a solictat Prefecturii Judeţului Alba un punct de vedere referitor la insuficienta dezvoltare a serviciilor de ecarisaj din judeţ, dar până în prezent nu s-a primit un răspuns. Garantarea unei activităţi de ecarisaj cu tot ce implică acest lucru este strâns legată de îndeplinirea obligaţiilor legale de către toate administraţiile publice din judeţ.

Costurile determinate de serviciul de ecarisaj au fost transmise cu regulalritate reprezentanţilor mass media pentru analiză şi popularizare. Acestea reflectă cu certitudine limitele fireşti operaţionale, lucru ce poate fi dovedit prin etica comparaţiei cu alte administraţii similare şi respectă oferta în baza căreia s-a atribuit contractul de ecarisaj.

Biroul de Presă al Primăriei Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Sorin Bumb: Programul IMM Invest a fot îmbunătățit pentru a include mai mulți beneficiari

Guvernul PNL a luat măsuri deosebit de importante pentru relansarea economică a României și pentru siguranța financiară și sanitară a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

un grup de cititori 13 februarie 2014 at 16:53

Suntem un grup de cetateni romani cu domiciliul actual in Germania. Ne bucuram foarte mult sa aflam din acest articol ca Primaria Alba Iulia respecta cu strictete Legea privind cainii fara stapan. Totusi, am avut dificultati in a gasi informatii oficiale privind adapostul din Alba Iulia, modalitatile de adoptie definitiva si de adoptie la distanta (asa cum prevede aceeasi lege). De aceea rugam Biroul de Presa al Primariei Alba Iulia sa precizeze unde putem gasi informatiile legate de prevederile Normelor de aplicare ale legii de la CAPITOLUL VI: Informarea populaţiei în vederea revendicării şi adopţiei câinilor fără stăpân.
Art. 16
Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligaţia de a promova adopţia şi revendicarea acestora şi de a informa constant populaţia cu privire la programul de funcţionare a adăposturilor publice pentru câinii fără stăpân, asigurând transparenţa.
Art. 17
În vederea îndeplinirii obligaţiei prevăzute la art. 16, serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân desfăşoară următoarele activităţi:
a) amenajarea de panouri speciale la intrarea în adăposturile publice pentru câinii fără stăpân şi în spaţiile pentru primirea vizitatorilor din incinta adăposturilor publice respective. Panourile de afişaj trebuie să conţină cel puţin următoarele informaţii:
1. data şi locul capturării fiecărui lot de câini, precum şi numărul cuştilor în care câinii respectivi sunt cazaţi;
2. adresa sediului serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, adresa adăposturilor publice, adresele de e-mail, precum şi numerele de telefon;
3. programul de vizitare a adăposturilor publice şi programul de revendicare a câinilor fără stăpân;
b) crearea de website-uri pentru accesul publicului la informaţiile prevăzute la lit. a);
c) organizarea periodică de târguri de adopţie a câinilor fără stăpân.
Suntem convinsi ca aceste informatii trebuie sa existe undeva, avand in vedere ca au trecut aproape doua luni de la intrarea in vigoare a obligatiilor pe care Primariile le au in acest sens.
Va multumim!

Comentariile sunt oprite