Dragoș Damian, despre adevărata criză economică din România: Toți se feresc de muncă ca dracul de tămâie. 25% dintre tinerii români stau acasă pe salariile părinților și pensiile bunicilor
Dragoș Damian, despre adevărata criză economică din România: Toți se feresc de muncă ca dracul de tămâie. 25% dintre tinerii români stau acasă pe salariile părinților și pensiile bunicilor
Dragoș Damian vorbește într-o postare recentă în mediul despre adevărata criză economică din România. 25% dintre tinerii români stau acasă pe salariile părinților și pensiile bunicilor, scrie Damian.
”Ilie Bolojan ne povestește despre cei 13 grădinari de la Cotroceni, care fac naveta, muncesc foarte mult și primesc un salariu mic. Ilie Bolojan nu a spus-o însă probabil mulți dintre grădinari au peste 50-55 de ani.
Se mai muncește fizic în România doar în fabrici, uzine și combinate, pe șantierele de construcții și în fermele agricole. Și, iată, în grădina la Cotroceni.
În rest, nu este prea mare tragere de inimă la muncă.
Citește și: Dragoș Damian: O țară nu poate fi puternică și respectată dacă ea crește din inflație și consum de importuri, imobiliare și divertisment
Toți au devenit experți pe TikTok, Facebook, X, Instagram și alte rețele de social media. Și te învață cum sa te ferești de muncă.
Toți au devenit influenserologi, consultantologi, expertologi, analistologi, părerologi, dezbaterologi, conferințerologi. Care îți explică cum vor veni inteligența artificială, digitalizarea și robotii și vor munci în locul oamenilor. Și te învață cum să te ferești de muncă.
Toți au devenit mari specialiști în întinsul mâinii, să mai dea statul o pomană, un ajutor, o amnistie, o scutire, o facilitate, un voucher.
Toți se feresc de muncă, cum se spune, ca dracul de tămâie, sau când ies la muncă cer salarii aberante, fără să știe să facă nimic.
25% dintre tinerii români din categoria 16-25 de ani stau acasă pe salariile părinților și pensiile bunicilor, nu-i găsești la școală sau la muncă.
Pentru că nu se mai muncește în România suntem pe locul 10 în lume la deficitul de balanță comercială, importăm mai mult decât exportăm. Se spune că țările cu deficit mare de balanță comercială sunt țări leneșe, care nu produc nimic, doar cumpără pe datorie.
Ilie Bolojan, dacă vorbești cu directorii din fabrici, uzine și combinate, cu diriginții de șantiere și cu șefii din fermele agricole din România, asta îți vor spune, există deficit de resursă umană, nimeni nu vrea să muncească. Am putea ieși din orice criză economică dacă am avea mai multi români gata să muncească.
Ilie Bolojan, există mai mulți influenserologi care îți arată ce frumoase sunt grădinile de la Cotroceni decât grădinari care fac grădinile de la Cotroceni frumoase. Singura criză pe care o avem in România este lipsa oamenilor care să vrea să muncească. Asta este adevărata criză economică în România.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025 | Ce este Pilonul 2 de pensii și cum poți să contribui la pensia privată fără să simți la salariu
PENSII 2025 | Ce este Pilonul 2 de pensii și cum poți să contribui la pensia privată fără să simți la salariu Vârsta pensionării pare că e îndepărtată, dar e important să conștientizezi faptul că, oricât ai fi de tânăr, e benefic pentru tine să începi să-ți pregătești condițiile în care vei trăi după ce […]
Pericolul realității paralele: Manipularea emoțională creată de TikTok, explicată de un profesor de la Oxford. ,,Algoritmi opaci unde emoția bate faptele”
Pericolul realității paralele: Manipularea emoțională creată de TikTok, explicată de un profesor de la Oxford. ,,Algoritmi opaci unde emoția bate faptele” Rețelele sociale devin un teren fertil pentru manipularea percepțiilor și polarizarea societății într-o eră a dezinformării algoritmice. Profesorul Corneliu Bjola, expert în diplomație digitală la Universitatea Oxford, explică, într-un interviu acordat site-ului Antena3.ro, de […]
Rabla Auto 2025: AFM în sprijinul solicitanților. Persoanele interesate vor putea exersa procesul de înscriere în aplicația informatică dedicată programului
Rabla Auto 2025: AFM în sprijinul solicitanților. Persoanele interesate vor putea exersa procesul de înscriere în aplicația informatică dedicată programului Administrația Fondului de Mediu (AFM) a publicat recent modelul de finanțare pentru Programul Rabla Auto 2025, pentru ca persoanele fizice interesate să se familiarizeze din timp cu noul proces de înscriere online. AFM pune la […]