Dragoș Damian, despre adevărata criză economică din România: Toți se feresc de muncă ca dracul de tămâie. 25% dintre tinerii români stau acasă pe salariile părinților și pensiile bunicilor
Dragoș Damian, despre adevărata criză economică din România: Toți se feresc de muncă ca dracul de tămâie. 25% dintre tinerii români stau acasă pe salariile părinților și pensiile bunicilor
Dragoș Damian vorbește într-o postare recentă în mediul despre adevărata criză economică din România. 25% dintre tinerii români stau acasă pe salariile părinților și pensiile bunicilor, scrie Damian.
”Ilie Bolojan ne povestește despre cei 13 grădinari de la Cotroceni, care fac naveta, muncesc foarte mult și primesc un salariu mic. Ilie Bolojan nu a spus-o însă probabil mulți dintre grădinari au peste 50-55 de ani.
Se mai muncește fizic în România doar în fabrici, uzine și combinate, pe șantierele de construcții și în fermele agricole. Și, iată, în grădina la Cotroceni.
În rest, nu este prea mare tragere de inimă la muncă.
Citește și: Dragoș Damian: O țară nu poate fi puternică și respectată dacă ea crește din inflație și consum de importuri, imobiliare și divertisment
Toți au devenit experți pe TikTok, Facebook, X, Instagram și alte rețele de social media. Și te învață cum sa te ferești de muncă.
Toți au devenit influenserologi, consultantologi, expertologi, analistologi, părerologi, dezbaterologi, conferințerologi. Care îți explică cum vor veni inteligența artificială, digitalizarea și robotii și vor munci în locul oamenilor. Și te învață cum să te ferești de muncă.
Toți au devenit mari specialiști în întinsul mâinii, să mai dea statul o pomană, un ajutor, o amnistie, o scutire, o facilitate, un voucher.
Toți se feresc de muncă, cum se spune, ca dracul de tămâie, sau când ies la muncă cer salarii aberante, fără să știe să facă nimic.
25% dintre tinerii români din categoria 16-25 de ani stau acasă pe salariile părinților și pensiile bunicilor, nu-i găsești la școală sau la muncă.
Pentru că nu se mai muncește în România suntem pe locul 10 în lume la deficitul de balanță comercială, importăm mai mult decât exportăm. Se spune că țările cu deficit mare de balanță comercială sunt țări leneșe, care nu produc nimic, doar cumpără pe datorie.
Ilie Bolojan, dacă vorbești cu directorii din fabrici, uzine și combinate, cu diriginții de șantiere și cu șefii din fermele agricole din România, asta îți vor spune, există deficit de resursă umană, nimeni nu vrea să muncească. Am putea ieși din orice criză economică dacă am avea mai multi români gata să muncească.
Ilie Bolojan, există mai mulți influenserologi care îți arată ce frumoase sunt grădinile de la Cotroceni decât grădinari care fac grădinile de la Cotroceni frumoase. Singura criză pe care o avem in România este lipsa oamenilor care să vrea să muncească. Asta este adevărata criză economică în România.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
MINIVACANȚĂ de 1 MAI 2025 pentru bugetari: Câte libere vor avea la sfârșitul săptămânii viitoare. Calendarul zilelor libere care se vor mai acorda în 2025
MINIVACANȚĂ de 1 MAI 2025 pentru bugetari: Câte libere vor avea la sfârșitul săptămânii viitoare. Calendarul zilelor libere care se vor mai acorda în 2025 Săptămâna viitoare, angajații români care lucrează la stat vor avea parte de o nouă minivacanaţă de patru zile, ca urmare a faptului că urmează sărbătorirea zilei de 1 mai (joi […]
Economistul Radu Georgescu: ”La începutul anului erau 1.300.000 de bugetari. Sectorul privat nu mai poate să susțină acest sistem bugetar enorm”
Economistul Radu Georgescu: ”La începutul anului erau 1.300.000 de bugetari. Sectorul privat nu mai poate să susțină acest sistem bugetar enorm” Radu Georgescu abordează în mediul online încă o problemă sensibilă cu care se confruntă România, și anume numărul mare de bugetari. În 30 de ani, numărul celor care lucrează la stat s-a dublat, iar […]
Rabla Auto 2025: Sesiune de înscriere în vederea validării producătorilor. În ce perioadă va avea loc
Rabla Auto 2025: Sesiune de înscriere în vederea validării producătorilor. În ce perioadă va avea loc Administrația Fondului pentru Mediu organizează sesiune de înscriere în vederea validării producătorilor în cadrul Programului Rabla Auto 2025, în perioada 30 aprilie, ora 10.00 – 7 mai 2025, ora 23.59. „Ca noutate în ediția din acest an, înscrierea solicitanților […]