Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dr. Nicolae Frum din Alba Iulia încurajează abordarea laparoscopică a intervenţiilor chirurgicale feminine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şeful Secţiei de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, dr. Nicolae Frum, a punctat câteva aspecte ale modului în care este percepută de pacientă o intervenţie în zona intimă, zona genitală. Acesta a explicat avantajele pe care le aduce chirurgia laparoscopică, care reduce semnificativ timpul de recuperare medicală.

Şeful Secţiei de  Obstetrică Ginecologie, medicul primar Nicolae Frum:

„Afecţiunile aparatului genital feminin de orice natură ar fi, au întotdeauna un impact psihologic intens. Importanţa oricărei <<atingeri>> care se adresează schemei corporale genitale este trăită de bolnavă cu o acuitate crescută. Iar intervențiile chirurgicale în sfera genitală produc mai multă anxietate decât intervențiile chirurgicale ale altor sisteme și aparate.

Spital Alba Iulia02Din punctul de vedere al pacientului, agresivitatea chirurgiei ginecologice „clasice” a dus la încetățenirea unei atitudini negative față de intervenția chirurgicală. Vechea zicală: incizie mare-chirurg mare, a căzut în umbră.

În chirurgia minim-invazivă din care face parte și chirurgia laparoscopică, chirurgul își atinge scopul terapeutic respectând la maximum integritatea țesuturilor și organelor, supunând pacientul unei intervenții chirurgicale de o durată și agresivitate cât mai mică.

Această tehnică ce înglobează o cantitate mare de inteligență și fantezie are un singur scop: binele bolnavului.

S-a produs astfel la sfârșitul anilor `80 o îndreptare mai mare spre chirurgia minim-invazivă cu consecinţe benefice în atitudinea pacienţilor în faţa bolii şi a adresabilităţii la medic.

Chirurgia laparoscopică reprezintă un mod mai fiziologic, mai blând, mai uman al tratamentului chirurgical, cu vindecare rapidă, suferinţă postoperatorie mai redusă, un mod mai economic de tratare a bolnavilor. Din punct de vedere estetic este superioară chirurgiei clasice. Cicatriciile postoperatorii sunt foarte puţin evidente.

Atitudinea pozitivă a pacientelor operate laparoscopic, cu reinserţie socioprofesională rapidă a dus la schimbări în gândirea şi metalitatea chirurgilor implementând pe Secţia de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, acest mod de abordare chirurgicală a afecţiunilor feminine cu rezultate excelente şi binefăcătoare psihic.”

Sursa Spitalalba.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea