Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

DOSARE PENALE pentru un bărbat și o femeie din Alba, depistați de polițiști cu adeverințe FALSE de serviciu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O femeie și un bărbat din municipiul Alba Iulia s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistați cu adeverințe false de serviciu, cu ocazia efectuării unui control în trafic privind respectarea ordonanțelor militare în vigoare.

În supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au fost înregistrate următoarele dosare penale:

1. Dosarul penal cu nr. 1104/P/2020, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de uz de fals prev. de art. 323 C.pen. și fals în declarații prev. de art. 326 C.pen., constând în aceea că:

În data de 23.04.2020, cu ocazia efectuării unui control în trafic privind respectarea ordonanțelor militare în vigoare pe raza mun. Alba Iulia, o persoană de sex masculin a prezentat organelor de poliție o adeverință de angajat eliberată de către o societate comercială pe numele acestei persoane, iar în urma verificării bazelor de date s-a stabilit că persoana în cauză nu era angajată la respectiva societate comercială.

2. Dosarul penal cu nr. 1105/P/2020, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de uz de fals prev. de art. 323 C.pen. și fals în declarații prev. de art. 326 C.pen., constând în aceea că:

În data de 24.04.2020, cu ocazia efectuării unui control în trafic privind respectarea ordonanțelor militare în vigoare pe raza mun. Alba Iulia, o persoană de sex feminin a prezentat organelor de poliție o adeverință de angajat eliberată de către o societate comercială pe numele acestei persoane, iar în urma verificării bazelor de date s-a stabilit că persoana în cauză nu era angajată la respectiva societate comercială.

3. Dosarul penal cu nr. 1138/P/2020, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen., constând în aceea că:

În data de 01.05.2020, cu ocazia efectuării unui control în trafic privind respectarea ordonanțelor militare în vigoare pe raza mun. Alba Iulia, organele de poliție au identificat un conducător auto care și-a încălcat obligația de a se afla în izolare la domiciliul său din jud. Cluj, dispusă începând din data de 19.04.2020 deoarece a revenit din Germania.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea