Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

UPDATE: Dosar penal pentru fostul director al Direcției Silvice Alba. Lopeți și combustibil cumpărate pentru interes personal, din banii instituției

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul de la Direcția Silvică Alba a fost acuzat de faptul că folosea bani ai instituției în folos personal. Astfel, el a achiziționat din acei bani, 188 de lopeți, utilizate pentru stingerea incendiilor, la un preț mult mai mare decât oferta pe care o avea la dispoziție și a cumpărat combustibil pentru interesul personal.

Tribunalul Alba a stabilit, definitiv, că dosarul penal în care a fost trimis în judecată un fost director al Direcţiei Silvice Alba a fost corect instrumentat de procurori.

Instanţa a respins în 22 august contestaţia formulată de Mihai Morar Lucian formulată împotriva încheierii pronunţată în data de 14 iunie 2019 de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Alba Iulia.

 ”Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 1513/P/2017 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a administrării probelor în faza de urmărire penală şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind inculpatul M. L. M. pentru comiterea infracţiunii de delapidare”, se precizează în decizia Judecătoriei, confirmată la Tribunal.

 Fostul director este acuzat că a alimentat în interes personal sau pentru altul cu combustibil folosind cardul de serviciu al Direcţiei Silvice Alba, precum şi că a achiziţionat un număr de 188 de lopeţi utilizate la stinsul incendiilor la un preţ mult mai mare decât o ofertă pe care o avea la dispoziţie. Prejudiciul calculat de procurori, care ar fi fost înregistrat de Direcţia Silvică, se ridică la circa 48.000 de lei, echivalentul a 10.000 de euro.

”În perioada 22.02-27.08.2011, în calitate de director al Direcţiei Silvice Alba, inculpatul M.L.M. a alimentat de şase ori în interes personal sau pentru altul cantitatea totală de 1.186,15 litri motorină la staţii de carburanţi de pe raza judeţelor Arad şi Hunedoara cu cardul primit în interes de serviciu de la Direcţia Silvică Alba, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 6.701,65 lei.

 La data de 12.04.2012, în calitate de director al Direcţiei Silvice Alba, inculpatul a dispus achiziţionarea a 188 lopeţi (bătătoare pentru stins incendii) de la o societate comercială în schimbul sumei de 61.543.68 lei, fără să ţină cont de oferta cu preţul cel mai scăzut din data de 27.03.2012, comunicată de un alt furnizor prin adresa cu nr. 2301/27.03.2012, care ar fi fost în valoare de 19.815.60 lei, rezultând astfel o traficare a sumei de 41.728,48 lei în folosul primei societăţi comerciale şi cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 41.728,48 lei”, se susţine în rechizitoriul Parchetului. Cauza va intra în procedură de cercetare judecătorească

Drept la replică din partea Regiei Naționale a Pădurilor-ROMSILVA:

„În urma publicării, în data de 28 august a.c., a articolului ,,Dosar penal pentru directorul Direcției Silvice Alba. Lopeți și combustibil cumpărate pentru interes personal din banii instituției” în ediția online a Ziarului Unirea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva face următoarele precizări.

Articolul de mai sus face referire în titlu acestuia la ,,directorul Direcției Silvice Alba”, ceea ce presupune că ar fi vorba de actualul director al direcției silvice.

De fapt, articolul publicat de redacția ziarului pe care îl conduceți se referă la o persoană care nu mai deține funcția de director al Direcției Silvice Alba din data de 1 mai 2012.

Apreciem că titlul articolului mai sus menționat induce în eroare opinia publică și aduce atingere imaginii actualului director al Direcției Silvice Alba, cititorii creând-și o imagine incorectă despre acesta.

Cu speranța ca este vorba de o eroare comisă în mod neintenționat și pentru corecta infamare a opiniei publice, vă rugăm să faceți o revenire la articolul în cauză și să corectați titlul.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Problema ciorilor a revenit odată cu primăvara. Cine o rezolvă?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Problema ciorilor a revenit odată cu primăvara. Cine o rezolvă? Problema ciorilor din municipiul Aiud și din alte administrații locale nu este nouă, ea revine în fiecare iarnă și primăvară. Dacă te plimbi prin locurile în care mai există brazi, pini sau copaci mai înalți, ai parte de surprize neplăcute constând în disconforturi olfactive, sonore […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea