Domeniul cu cele mai multe joburi disponibile. Salarii între 400 şi 600 euro pe lună
Domeniul cu cele mai multe joburi disponibile. Salarii între 400 şi 600 euro pe lună
Potrivit celor mai recente studii, peste 40% din totalul aplicărilor pentru joburi au mers, în ultimul trimestru, către anunţuri care afişează oferta salarială, accentuând nevoia de transparenţă din partea angajatorilor. Iată şi care sunt cele mai căutate domenii de activitate datorită salariilor şi stabilităţii oferite angajaţilor.
Principalul domeniu care a dovedit stabilitate în ultimii ani este cel al Vânzărilor, care are şi cea mai mare ofertă de joburi în fiecare lună, şi unde candidaţii se pot angaja pe salarii între 400 şi 600 de euro lunar, ca Lucrător comercial sau pe 1.400 – 1.800 euro net lunar, pe poziţii de management. În Contabilitate, salariile nete sunt între 800 şi 1.100 euro lunar pentru poziţii de contabili sau consultanţi financiari şi ajung la 2.000 de euro, pentru rolurile de experţi contabili.
”Începutul anului 2023 a adus foarte multe incertitudini, pe fondul zvonurilor despre o posibilă criză financiară, dar şi al contextului economic local, marcat de inflaţie şi preţuri în creştere pentru traiul de zi cu zi. Astfel, stabilitatea locului de muncă a devenit esenţială pentru cei mai mulţi dintre români, după cum arată şi datele bestjobs, întrucât aceştia aplică preponderent la joburi cu #SalariuLaVedere sau la cele din domenii care s-au dovedit rezistente în faţa crizelor, precum cele din Vânzări, Contabilitate, Inginerie, IT şi Producţie/ Logistică”, arată datele unui studiu economic.
Transparenţa angajatorilor, un detaliu important pentru aplicanţi
În primul trimestru al anului, peste 40% din totalul aplicărilor au mers către joburi care afişează oferta salarială, accentuând nevoia de transparenţă din partea angajatorilor. Toate aceste aplicări merg însă către 30% din volumul total de joburi disponibile pe platformă, acestea fiind cele pentru care angajatorii au ales să publice salariul în anunţ.
„Încă de la începutul anului, principalele preocupări ale angajaţilor români erau legate de venitul lunar şi de stabilitatea locului de muncă, potrivit unui sondaj bestjobs realizat în ianuarie. Aceste criterii sunt evidente şi în comportamentul utilizatorilor platformei bestjobs şi dovedesc încă o dată că, în vremuri de incertitudine, nevoile de la baza piramidei lui Maslow primează. Pe lângă acestea, evoluţia profesională este următoarea prioritate pentru cei mai mulţi dintre candidaţi, iar beneficiile pe care aceştia le preferă când aplică la joburi sunt posibilitatea de a primi bonusuri de performanţă, tichete de masă sau posibilitatea de a lucra remote, cel puţin parţial”, spune Ana Vişian.
Domeniile de activitate cu cele mai căutate joburi
În ceea ce priveşte domeniul de activitate, candidaţii se orientează către acelea care au dovedit de-a lungul timpului că rezistă în condiţii economice nefavorabile. Raportat la platforma de recrutare bestjobs, domeniile cu cele mai multe aplicări sunt cele care caută constant candidaţi, având un număr mare de oferte şi care oferă creşteri salariale de la un an la altul.
Astfel, principalul domeniu care a dovedit stabilitate în ultimii ani este cel al Vânzărilor, care are şi cea mai mare ofertă de joburi în fiecare lună, şi unde candidaţii se pot angaja pe salarii între 400 şi 600 de euro lunar, ca Lucrător comercial sau pe 1.400 – 1.800 euro net lunar, pe poziţii de management.
În Contabilitate, salariile nete sunt între 800 şi 1.100 euro lunar pentru poziţii de contabili sau consultanţi financiari şi ajung la 2.000 de euro, pentru rolurile de experţi contabili.
Candidaţii din Inginerie pot obţine între 1.200 şi 1.800 de euro lunar, în funcţie de specializare şi nivelul de experienţă, fiind depăşiţi de cei din IT, pentru care salariile medii sunt în jurul valorii de 3.000 de euro, cu o variaţie semnificativă în funcţie de anii de experienţă şi de competenţele acumulate. Totodată, un domeniu în creştere este Producţia, unde rolurile de bază (precum cel de operatori producţie) sunt recompensate cu 600-800 de euro net lunar, iar cele de conducere şi coordonare (Manager achiziţii, Specialist operaţiuni etc), pot obţine între 900 şi 1.300 de euro lunar.
Mai mult, în ultimii trei ani, Construcţiile, cu toate specializările derivate, IT/ Telecom, în special pe zona securităţii cibernetice şi a Inteligenţei Artificiale şi Medicina au crescut considerabil în ceea ce priveşte necesarul de candidaţi, promovând o cerere solidă şi sustenabilă de posturi bine remunerate.
Datele sunt rezultate în urma unui studiu Best Jobs.
sursa: observatornews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA la începutul lunii DECEMBRIE 2024: Temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA la începutul lunii DECEMBRIE 2024: Temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Potrivit acestora, ne așteaptă precipitații în exces la finalul lunii noiembrie și temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată