Rămâi conectat

Ştirea zilei

Doliu în lumea militară albaiuliană: Veteranul de război Gheorghe Stremțan, în vârstă de 101 ani, a ajuns în „armata cerurilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doliu în lumea militară albaiuliană: Veteranul de război Gheorghe Stremțan, în vârstă de 101 ani, a ajuns în „armata cerurilor”

Veteranul de război din Alba, Gheorghe Stremțan, a încetat din viață la vârsta de 101 ani. Potrivit reprezentanților Centrului Militar Județean Alba, acesta ar fi decedat marți, iar slujba de înmormântare va fi oficiată sâmbătă.

„Astăzi ne-a părăsit veteranul de război Gheorghe Stremţan. În toamnă ar fi împlinit 102 ani’, a postat Petruţa Pop pe contul său de facebook. Gheorghe Stremţan s-a născut în 17 septembrie 1919, în satul Colibi, judeţul Alba. ‘A luptat pe frontul de Est ca fochist pe trenurile ce asigurau logistică armatei române, iar în luptele pentru eliberarea Bucureştiului a salvat, alături de alţi camarazi, mulţi oameni care fugeau din capitală. Despre anii dureroşi ai războiului, veteranul Gheorghe Stremţan ne mărturisea în urmă cu doi ani: ‘frică, groază, necaz cum n-am mai avut altul”, a scris Petruţa Pop.

Citește și: Mesaje de condoleanțe si comemorare. Anunțuri de deces

Aceasta a relatat că, atunci când a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, Gheorghe Stremţan a avut parte de multe bucurii, fiind organizată o întâlnire la casa părintească din Colibi, unde a fost prezentă aproape toată familia, care depăşeşte 70 de membri (copii, nepoţi, strănepoţi şi stră-strănepoţi). Veteranul de război a trăit ultimii ani din viaţă la Sebeş, la fiul său cel mic. ‘Moş Gheorghe, Dumnezeu să vă ierte şi să vă facă oştean al Raiului’, a încheiat Petruţa Pop.

Veteranul de război Gheorghe Stremțan s-a născut la 17 septembrie 1919 în satul Colibi, județul Alba. A luptat pe frontul de Est ca fochist pe trenurile ce asigurau logistică armatei române iar în luptele pentru eliberarea Bucureștiului a salvat alături de alți camarazi mulți oameni care fugeau din capitală.

Despre anii dureroși ai războiului, veteranul Gheorghe Stremțan a spus doar atât: „frică, groază, necaz cum n-am mai avut altul”. În prezent familia sa numără peste 70 de membri de la copii, nurori, nepoți, strănepoți și stră-strănepoți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea