Doi elevi din Alba, premiu special și mențiune, la Concursul Naţional de Comunicări Ştiinţifice la Geografie
40 de elevi din întrega ţară si-au disputat premiile şi au încercat să convingă juriul etapei naţionale organizate la Targu Secuiesc în perioada 17-20 iulie 2017.
Eleva Hancheş Otilia, de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, coordonată de prof. Monica Fer-Todoran, a obţinut menţiune, la secţiunea Geografie Umană, din cadrul Concursului Naţional de Comunicări Ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal.
De asemenea, elevul Sicoe Cătălin Nicolae, din clasa a X-a de la Liceul Horia, Cloşca şi Crişan din Abrud, coordonat de prof. Leontin Costea, a obţinut la secţiunea Geografia Mediului, premiul special al Societăţii de Geografie din Romania.
Concursul Naţional de Comunicări Ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina geografie, are ca obiective dezvoltarea capacităţii de comunicare şi dialog şi a spiritului de competiţie şi fair-play. Formă de manifestare a creativităţii elevilor, această activitate constă în realizarea de referate sau comunicări elaborate pe o temă propusă de participanţi, la una dintre cele trei secţiuni: geografie fizică, geografie umană şi geografia mediului. Realizarea acestor proiecte îmbracă forma unor comunicări ştiinţifice (cu aparat critic şi bibliografie) şi a fost coordonată de profesorul de geografie. Tema acestor comunicări a fost aleasă de elev, prin consultarea cu profesorul coordonator. Lucrările au fost însoţite de prezentari power point care au contribuit la o mai bună susţinere orală.
Juriul a avut o misiune dificilă pentru că a trebuit să tină cont în evaluarea comunicărilor de mai mulţi indicatori precum rigoarea ştiinţifică a conţinutului; modul de redactare (originalitate în alegerea temei, structurarea logică a conţinuturilor, interpretarea fenomenelor şi a evenimentelor geografice, aparat critic şi bibliografie minimală; expunere şi argumentare (limbaj de specialitate, capacitate de sinteză şi de analiză geografică, abilitate în citirea, interpretarea şi integrarea suporturilor grafice şi cartografice, argumentare, expresivitatea prezentării şi capacitatea de a-şi susţine ideile prezentate etc.); consistenţa suportului de susţinere a comunicării; metodele de cercetare folosite şi abilităţile formate; creativitate;precum si de încadrare în timpul alocat prezentării.
Felicitări elevilor şi cadrelor didactice coordonatoare pentru că fac cinste învăţământului din judeţul Alba!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Șomajul în scădere, în Alba: Câte persoane fără loc de muncă erau la sfârșitul lunii august 2024, în județ
Șomajul în scădere, în Alba: Câte persoane fără loc de muncă erau la sfârșitul lunii august 2024, în județ Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii august 2024 în Regiunea Centru a fost de 31813 persoane, reprezentând 12,9% din numărul total al şomerilor înregistraţi la nivel national (246382 persoane), informează Institutul Național de Statistică, Direcția Regională […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a