Doi elevi din Alba Iulia, admiși cu 10 la liceu: Pe tot parcursul anilor am fost atent și receptiv. Fără munca profesorilor, nu reușeam
Doi elevi din Alba Iulia au fost admiși cu 10 la liceu, după ce au obținut 10 la Evaluarea Națională și aveau aceeași medie pe clasele V-VIII, unul dintre ei declarând că a fost atent și receptiv pe parcursul anilor, iar fără munca profesorilor nu reușea această performanță.
Cei doi elevi din Alba, care au intrat cu media 10 la liceu, merg la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.
Popescu Raul Cătălin, absolvent al Școlii Gimnaziale ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, susține că nu a tratat venirea examenului ca pe o perioadă în care se învață non-stop.
”Eu, pe tot parcursul anilor am fost atent și receptiv și nu am întâmpinat probleme la lecțiile din clasă. Așadar, nu pot să spun ca am învățat pentru evaluare cu mult mai mult decât învățam în general. Pentru a obține o notă mare la limba romana, nu e suficient doar să înveți, ci să înțelegi în profunzime textul, iar la matematica este nevoie de mult exercițiu. Fără munca și dăruirea profesorilor care m-au îndrumat și m-au format atât ca elev, cât și ca om, nu puteam realiza asemenea performanțe”, a spus Raul.
Fascinat de mic de ”lumea calculatoarelor”, el a ales specializarea matematică-informatică. ”Nu am un plan bine definit pentru viitor deoarece consider că nu este bine să te ancorezi într-un plan fix. Însă doresc să îmi leg viitorul de domeniul informaticii”, a afirmat Raul.
Întrebat dacă vrea să rămână în țară, elevul a răspuns: ”Nu știu ce îmi va rezerva viitorul, voi vedea oportunitățile care îmi vor apărea pe parcursul timpului. Totuși, aș dori să am posibilitatea de a-mi clădi un viitor frumos în tară”. El este pasionat de plimbări cu bicicleta, baschet și jocuri video.
La rândul ei, Paula Cristina Avram, care a terminat școala generală la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, a spus că Evaluarea Națională a necesitat o pregătire constantă de-a lungul celor opt ani, reușind această performanță cu ajutorul profesorilor de la clasă și fără a lua ore particulare.
”Am ales specializarea matematică-informatică intensiv engleză întrucât de mică mi-a plăcut matematica și îmi doream să cunosc cât mai multe. Am multiple planuri de viitor și sper să îmi ajute bunul Dumnezeu să mi le pot îndeplini”, a spus Cristina.
Pentru a descoperi noi orizonturi, ea așteaptă anii de liceu, precizând că are o înclinație spre științele exacte.
”Deocamdată vreau să îmi termin studiile în tara, iar mai departe voi vedea ce îmi rezervă viitorul. În timpul liber, îmi place sa ascult muzică, să cânt, să mă plimb cu bicicleta, să citesc și să mă las absorbită de marea mea pasiune, matematica”, a mai spus eleva.
De asemenea, trei elevi – Bogdan Hățiși, Antonia Stan și Ștefănuț Tudor – care au avut tot media 10 la Evaluarea Națională, au intrat cu 9,99 și 9,98 la liceu.
În județul Alba, ultima medie de admitere la liceu este 2,39 a unui elev care a intrat la Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna.
În județul Alba, la Evaluarea Națională, au obținut medii peste cinci 79,6% dintre cei 2.460 de candidați examinați.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]