Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Doi elevi din Alba Iulia, admiși cu 10 la liceu: Pe tot parcursul anilor am fost atent și receptiv. Fără munca profesorilor, nu reușeam

Ioana Oprean

Publicat

în

Doi elevi din Alba Iulia au fost admiși cu 10 la liceu, după ce au obținut 10 la Evaluarea Națională și aveau aceeași medie pe clasele V-VIII, unul dintre ei declarând că a fost atent și receptiv pe parcursul anilor, iar fără munca profesorilor nu reușea această performanță.

Cei doi elevi din Alba, care au intrat cu media 10 la liceu, merg la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

Popescu Raul Cătălin, absolvent al Școlii Gimnaziale ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, susține că nu a tratat venirea examenului ca pe o perioadă în care se învață non-stop.

”Eu, pe tot parcursul anilor am fost atent și receptiv și nu am întâmpinat probleme la lecțiile din clasă. Așadar, nu pot să spun ca am învățat pentru evaluare cu mult mai mult decât învățam în general. Pentru a obține o notă mare la limba romana, nu e suficient doar să înveți, ci să înțelegi în profunzime textul, iar la matematica este nevoie de mult exercițiu. Fără munca și dăruirea profesorilor care m-au îndrumat și m-au format atât ca elev, cât și ca om, nu puteam realiza asemenea performanțe”, a spus Raul.

Fascinat de mic de ”lumea calculatoarelor”, el a ales specializarea matematică-informatică. ”Nu am un plan bine definit pentru viitor deoarece consider că nu este bine să te ancorezi într-un plan fix. Însă doresc să îmi leg viitorul de domeniul informaticii”, a afirmat Raul.

Întrebat dacă vrea să rămână în țară, elevul a răspuns: ”Nu știu ce îmi va rezerva viitorul, voi vedea oportunitățile care îmi vor apărea pe parcursul timpului. Totuși, aș dori să am posibilitatea de a-mi clădi un viitor frumos în tară”. El este pasionat de plimbări cu bicicleta, baschet și jocuri video.

La rândul ei, Paula Cristina Avram, care a terminat școala generală la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, a spus că Evaluarea Națională a necesitat o pregătire constantă de-a lungul celor opt ani, reușind această performanță cu ajutorul profesorilor de la clasă și fără a lua ore particulare.

”Am ales specializarea matematică-informatică intensiv engleză întrucât de mică mi-a plăcut matematica și îmi doream să cunosc cât mai multe. Am multiple planuri de viitor și sper să îmi ajute bunul Dumnezeu să mi le pot îndeplini”, a spus Cristina.

Pentru a descoperi noi orizonturi, ea așteaptă anii de liceu, precizând că are o înclinație spre științele exacte.

”Deocamdată vreau să îmi termin studiile în tara, iar mai departe voi vedea ce îmi rezervă viitorul. În timpul liber, îmi place sa ascult muzică, să cânt, să mă plimb cu bicicleta, să citesc și să mă las absorbită de marea mea pasiune, matematica”, a mai spus eleva.

De asemenea, trei elevi – Bogdan Hățiși, Antonia Stan și Ștefănuț Tudor – care au avut tot media 10 la Evaluarea Națională, au intrat cu 9,99 și 9,98 la liceu.

În județul Alba, ultima medie de admitere la liceu este 2,39 a unui elev care a intrat la Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna.

În județul Alba, la Evaluarea Națională, au obținut medii peste cinci 79,6% dintre cei 2.460 de candidați examinați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Lavanda – mireasma care vindecă. „Spaima moliilor”, dar și remediu de sănătate prea puţin cunoscut

Ioana Oprean

Publicat

în

Lavanda – mireasma care vindecă. „Spaima moliilor”, dar și remediu de sănătate prea puţin cunoscut „Spaima moliilor”, îmbătătoarea floare de levănţică este totodată un remediu de sănătate prea puţin cunoscut. Sfârşitul de vară şi începutul de toamnă este o perioadă privilegiată pentru plantele aromatice, care acum sunt în plină maturitate, parfumând cu miresme întreg văzduhul. […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

27 iulie – Sfântul Pantelimon, „doctorul fără de arginţi“. Se mănâncă porumb şi dovlecei, pentru ca oamenii să fie viguroşi în timpul iernii

Ioana Oprean

Publicat

în

27 iulie – Sfântul Pantelimon, „doctorul fără de arginţi“. Se mănâncă porumb şi dovlecei, pentru ca oamenii să fie viguroşi în timpul iernii SFÂNTUL PANTELIMON,  sfântul sărbătorit de Biserica Ortodoxă în fiecare an la 27 iulie şi-a câştigat renumele de „doctorul fără de arginţi“ după ce a făcut minuni, vindecând pe gratis numeroşi bolnavi.   Credincioşii ortodocşi îl […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

27 iulie 1956 | România devine membru al Organizatiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), fondată în 1945

Bera Larisa

Publicat

în

27 iulie 1956 | România devine membru al Organizatiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), fondată în 1945 Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) este una dintre cele 16 agenții specializate ale Organizației Națiunilor Unite (ONU). A fost înființată pe 16 noiembrie 1945 de 20 de state care au creat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea