Doi câștigători din județul Alba la a doua extragere a LOTERIEI Bonurilor Fiscale, anunțați până luni, 6 iulie. Posibilă o nouă extragere pentru a se stabili la cine ajung cele 100 de premii
Doi câștigători din județul Alba, un albaiulian și un blăjean, și-au depus cereri de revendicare a premiului de la Loteria Bonurilor Fiscale, până luni, 6 iulie 2015, potrivit AJFP Alba.
La cea de-a doua extragere ocazională ce a avut loc duminică, 28 iunie 2015, pentru bonurile emise în perioada 29 martie – 31 mai, fondul de premiere, de un milion de lei, va fi împărțit între cei mult 100 de câștigători. Bonurile fiscale de 135 de lei, din data de 23 mai, sunt câștigăoare la prima etapă a Bonurilor fiscale, urmând să participe la o nouă extragere dacă vor fi mai mult de 100 de astfel de bonuri.
În judeţul nostru, până în prezent sunt doar doi câştigători, unul din Alba Iulia, iar celălalt din Blaj. La nivel naţional, peste 600 de cetăţeni au plătit cu cardul, obţinând bonuri fiscale cu valoarea de 135 de lei şi, cine ştie, poate vor depune cereri la ANAF.
Dacă cei doi câștigători din județul Alba se vor număra printre câștigătorii finali, aceștia se vor putea bucura fiecare de un premiu în valoare de minim 10.000 de lei.
Cereri de revendicare a premiilor se pot face timp de 30 de zile de la data extragerii, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de revendicare a premiului.
Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care se înscrie un număr unic de înregistrare.
Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare al bonurilor care au făcut obiectul cererilor de revendicare, va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF. În acest mod, fiecare persoană care a depus o cerere de înregistrare va putea verifica existenţa acestuia pe lista centralizatoare. Dacă, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare.
În cazul în care, în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constată depăşirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători; va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Este vorba despre o extragere televizată, ce va fi anunţată. Numărul extras la această tragere va fi primul câştigător şi, totodată, baza de referinţă la care se aplică crescător un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câştigător. Dacă şi în acest caz se depăşeşte numărul maxim atribuit bonurilor fiscale din listă, următorul număr câştigător din listă este dat de diferenţa dintre suma determinată prin aplicarea pasului la baza de referinţă şi numărul unic maxim atribuit, continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege.
După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise ANAF, în termen de două zile, în vederea încărcării rezultatelor în Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale şi verificarea autenticităţii bonurilor fiscale câştigătoare de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală. (C.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 43 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii