DN 14 B, Blaj – Copșa Mică, reabilitat la presiunile Companiei BOSH. Valoarea investiției depășește 2,5 milioane de euro
DN 14 B, drumul de acces către noua unitate de producție a companiei BOSCH Rextroth de la Blaj, ce urmează să fie inaugurată oficial sâmbătă 8 iunie, ar putea fi reabilitat până în luna august.
Anunțul a fost făcut astăzi de Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, care a afirmat că în data de 6 iunie va fi organizată licitația prentru executarea lucrărilor de reabilitare (turnare covor asfaltic) a tronsonului de 14 kilometri ce fac legătura între Blaj și Copșa Mică, aflat într-o avansată stare de degradare.
Roman a precizat că obiectivul amintit reprezintă un angajament respectat, pe care adminsitrația județeană l-a făcut față de compania germană și față de primarul din Blaj, Gheorghe Rotar.
Dacă începerea lucrărilor nu vor fi amânate din cauza eventualelor contestații în urma licitației atunci reabilitarea celor 14 km de drum vor putea fi finalizați în luna august. Vicepreședintele consiliului județean a mai spus că potrivit lui Eugen Cecan, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, la care este arondată Direcția județeană de Drumuri Naționale Alba, la semnarea ordinului de începere a lucrărilor și până la predarea amplasamentului reabilitat nu va trece mai mult de 20 de zile.
Pentru activitatea de producție de piese auto la capacitățile din Blaj, BOSCH Rextroth are nevoie de o infrastructură rutieră în stare bună, cantități mari de materie primă și mai apoi componentele realizate fiind transportate pe cale terestră.
Suma la care se ridică investiția este de peste 11 milioane de lei (2,5 milioane de euro), iar banii pentru care se bat mai multe firme de construcții înscrise la licitație au fost obținuți la solicitarea și intervenția reprezentanților Consiliului Județean Alba de la Guvernul României.
Investiţia pentru cea de a treia fabrică BOSCH din Blaj este de circa 45 de milioane de euro, din care 15 milioane de euro reprezintă fonduri din schema de ajutor guvernamental pentru investitori străini. Aici urmează să fie create, într-o primă etapă, 320 de noi locuri de muncă, majoritatea pentru personal cu înaltă calificare, urmând ca până în 2016 numărul angajaţilor să crească treptat la peste 1.000 de salariaţi. În acest an numărul total al angajaţilor la cele 3 unităţi de producţie va fi de circa 1.070.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrucât a crescut numărul de copii
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrcât a crescut numărul de copii Modernizarea Transapusenei, cea mai mare investiție din România într-un drum județean, are tot mai multe efecte sociale, potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan. Acesta a declarat, la Radio Unirea FM, că administrația locală […]