Rămâi conectat

Ştirea zilei

Distribuirea voucherelor de 15.000 de lei pentru fertilizare în vitro va începe. Cine poate beneficia de ajutorul de la stat

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Distribuirea voucherelor de 15.000 de lei pentru fertilizare în vitro va începe. Cine poate beneficia de ajutorul de la stat

Voucherele de 15.000 de lei vor începe să fie distribuite începând cu această săptămână. Banii sunt destinați cuplurilor, dar și femeilor singure cu vârstă între 20 și 45 de ani și pot fi folosiți pentru proceduri de fertilizare în vitro.

Începe distribuirea primelor vouchere de 15.000 lei prin programul demarat de Ministerul Familiei. Se pot deconta până la trei proceduri pe an.

Potrivit procedurilor programului anunțat de ministrul Familiei, Gabriela Firea, suma de 15.000 lei va fi distribuită în două tranșe. Prima tranșă, un voucher de 5000 lei, este alocată pentru medicamente, iar a doua de 10.000 de lei, pentru proceduri medicale.

”Vor fi acceptate trei proceduri pe an, suma decontată fiind de 15.000 lei. adică circa 3.000 de euro, în două tranșe: un voucher pentru tratament de 5.000 lei și un voucher pentru procedura în sine, pentru embriotransfer, de 10.000 lei.”, a explicat ministrul Gabriela Firea.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse Gabriela Firea a transmis, pe contul de Facebook, că există deja 7.200 de solicitări pentru programul de creșetre a natalității, sunt înregistrate proiecte pentru cele 150 de centre de zi pentru copii și implementarea cardului EYCA pentru tineri este tot mai aproape de a deveni realitate.

”Avem deja aproape 200 de dosare care au fost declarate eligibile, iar zilele acestea vor fi transmise şi primele vouchere. Practic, de săptămâna viitoare primii participanţi la program vor putea să înceapă tratamentul şi să-şi cumpere medicamentele din farmaciile partenere. Vă asigur că analizăm cu atenţie toate solicitările, primim în continuare dosarele pe care ni le trimiteţi şi avem fonduri suficiente. Totuşi, ar fi bine să nu transmiteţi dosarele de mai multe ori pentru că analiza documentelor este una amănunţită şi astfel se îngreunează munca echipei din minister”, a scris Gabriela Firea.

Inițial, programul pentru fertilizarea in vitro a fost funcțional la nivelul Capitalei, atunci când Gabriela Firea era primar general. Acum, proiectul a fost extins la nivel național.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă Prețurile apartamentelor în marile orașe sunt extrem de ridicate, chiar și în cazul locuințelor de la periferie, însă în unele locuri din România există garsoniere la prețuri decente. Un loc în care poți plăti, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea