Rămâi conectat

Actualitate

Directorul general al OMS: Pandemia a provocat mai multe „traume în masă” decât Al Doilea Război Mondial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că pandemia de Covid-19 a provocat „traume în masă” la o scară mai mare decât Al Doilea Război Mondial, iar impactul său se va resimți „mulți ani de acum încolo”.

„După cel de-Al Doilea Război Mondial, lumea a suferit traume în masă, deoarece acesta a afectat multe, multe vieți. Această pandemie a avut o magnitudine mai mare și au fost afectate mai multe vieți”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Aproape întreaga lume este afectată, fiecare individ de pe suprafața lumii a fost de fapt afectat.”, a completat el.

„Și când există traume în masă, acestea vor afecta populația pentru mulți ani de acum înainte”, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Comentariile sale au venit ca răspuns la o întrebare privind modul în care ţările ar trebui să ţină cont de impactul pandemiei asupra economiei şi sănătăţii mintale. Adjuncţii lui Tedros au subliniat că ar trebui să se acorde prioritate sănătăţii mintale.

Maria Van Kerkhove, şeful unităţii OMS pentru boli emergente şi zoonoze spune că lumea se află încă în „faza acută” a pandemiei, când virusul pătrunde în comunităţi, ucigând zeci de mii de persoane în fiecare săptămână. Ea a adăugat, totuşi, că numărul cazurilor de persoane cu probleme de sănătate mintală al pandemiei va creşte, fiind o problemă majoră pe termen lung.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea