Rămâi conectat

Ştirea zilei

Directori noi în învăţământ din acest an şcolar

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Începând din noul an şcolar, mai multe unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţ vor avea noi directori, vechii manageri fiind schimbaţi fie pentru că le-a expirat valabilitatea delegaţiei, fie pentru că s-au mutat în alte judeţe ori nu au mai îndeplinit condiţiile pentru ocuparea funcţiilor de conducere, deoarece s-au pensionat, ne-a informat prof. Cornel Sandu, inspector şcolar general al IŞJ Alba.
Astfel, prof. Erica Corduneanu s-a întors pe funcţia de director al Grupului Şcolar „Corneliu Medrea” Zlatna, ocupată până acum de prof. Paul Nechita, în locul ei fiind numită ca inspector şcolar de fizică-chimie prof. Rodica Băruţă (foto), care a mai ocupat acest post înaintea nominalizării ei ca director adjunct al Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Astfel, funcţia vacantată la colegiul albaiulian va fi ocupată de către prof. Elena Iordănescu, care predă chimia la liceul condus de prof. Valer Cerbu.
La Ocna Mureş, manager al Grupului Şcolar de Chimie Industrială va fi prof. Camelia Popescu, care-l va înlocui pe prof. Radu Verdeş, noul adjunct al directorului Liceului Teoretic „Petru Maior” este prof. Gheorghe Alba în locul prof. Corina Gatea, în timp ce la Grupul Şcolar Industrial Sebeş, noul director adjunct este ing. Ana Filip.
La Colegiul Tehnic Aiud, noul director este Lucian Căpâlna, care îi succede în funcţie prof. Ioan Zurgalău, ce s-a mutat la Cluj. Noi manageri vor fi şi la Şcoala Fărău, unde prof. Doina Hoştiuc va preda ştafeta prof. Ofelia Bordean, iar Şcoala Mihalţ va fi condusă de prof. Mihaela Ţăran, care a preluat managementul unităţii de la prof. Sorin Barna, pensionar.
Pe de altă parte, în urma reorganizării reţelei şcolare numărul unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică este de 137 de instituţii. De exemplu, Şcoala „Avram Iancu” Zlatna, alături de toate celelalte structuri au intrat sub umbrela Grupului Şcolar „Corneliu Medrea”. În schimb, Centrul Bugetar al Grădiniţelor din Alba Iulia se va desfiinţa, urmând ca unităţile preşcolare care înainte de înfiinţarea centrului au avut personalitate juridică să facă demersurile pentru recâştigarea acestui statut, iar în judeţ doar o grădiniţă din Blaj şi una din Câmpeni vor mai avea personalitate juridică, ne-a declarat prof. Eugenia Ignat, inspector şcolar de specialitate la IŞJ Alba.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea