Rămâi conectat

Actualitate

Direcția generală de administrare a marilor contribuabili va fi înființată în subordinea președintelui ANAF. Fiscul vrea să angajeze 1.000 de oameni

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, Guvernul înființează Direcția generală de administrare a marilor contribuabili ca organ fiscal cu personalitate juridică și buget propriu, în subordinea președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

anafFiscul se va reorganiza, cu Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili ca organ fiscal cu buget propriu, înfiinţând o direcţie de executare silită a cazurilor speciale şi va reconfigura direcţia de verificări fiscale, proces pentru care va avea nevoie de 1.000 de posturi suplimentare, scrie Gândul.info

Conform notei de fundamentare a actului normativ, această măsură a fost recomandată, printre altele, și de către Fondul Monetar Internațional, în Raportul întocmit în luna august 2015.

În plus, hotărârea prevede organizarea și funcționarea în cadrul aparatului propriu al ANAF a Direcției de executare silită cazuri speciale, precum și a structurilor teritoriale subordonate organelor fiscale, cu atribuții în coordonarea și monitorizarea modalităților de executare silită, inclusiv a valorificării bunurilor sechestrate prin modalitățile prevăzute de lege, precum și a aplicării măsurilor asiguratorii, potrivit legii.

Pe de altă parte, Direcția verificări fiscale care gestionează programul de creștere a conformării voluntare a persoanelor cu venituri mari se reorganizează la nivel de direcție generală, sub denumirea Direcția generală control venituri persoane fizice.

Numărul total de posturi alocat Agenției Naționale de Administrare Fiscală va fi suplimentat cu 1.000 posturi, justificat, în principal, de volumul activității de executare silită pentru care se constituie și structura nouă de executare silită cazuri speciale, deficitul de personal de la nivelul altor direcții, și alte operațiuni care necesită personal suplimentar, scrie Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea